Oldal kiválasztása

Strokovnjaki so vas izdali: ta trik je pridobiti naklonjenost

Pokazali vam bomo nekaj najboljših nasvetov, ki jih pravijo raziskovalci.

Čeprav je vsaka oseba drugačna in edinstvena, v človeški naravi obstajajo skupne točke, tudi tiste, ki nam omogočajo, da se povežemo med seboj in celo vplivamo na drugega.

Zdaj vam prikazujemo psihološke trike, ki vam bodo pomagali pozitivno oblikovati mnenje druge osebe o sebi, pridobiti naklonjenost, zanimanje ali sodelovanje druge strani.

1.Razumevanje
Če vas nekdo skuša prepričati v nekaj, s čimer se sploh ne strinjate, ali če vas želi prepričati v nekaj, kar je proti vam, potem ga ne napadajte in ne govorite takoj! Vsi radi slišijo njihovo mnenje, pa tudi poskušajo ga razumeti. Če začnete z odgovorom „že”, „se motite” in celo „da, ampak”, začnete z odgovorom: “Razumem, zakaj se tako počutite. In si mislil, da bi raje …? ”

2. Posebna ugodnost
Karkoli si želimo, ne bo vsem všeč. Če pa imate nekoga, s katerim bi radi imeli globlji odnos kot vaš obstoječ površen odnos, potem je odličen začetek prositi za majhno uslugo. Če mu boste pomagali, ga boste cenili in se počutili dobro v njem. Če pa od njega zahtevate, da vam posodi knjigo za branje ali vam pomaga, da boste med delom naredili preglednico, boste prepoznali vaš okus ali svoje znanje. Poleg tega ponovno vrnete povezavo, ko knjigo vrnete ali vrnete uslugo. In ustvarite temelje za pogovore, ki je že prvi korak k povezavi.

3.Interes
Tišina je lahko neprijetna ali celo nerodna pri površnih poznanstvih. Če govorite o sebi, je lahko druga oseba zlahka sebična, se mu lahko dolgočasite ali se počutite pretirano potisni. Vendar so vsi dobrodošli in vsi so dobrodošli govoriti o nečem, kar jim je pomembno. Če želite vzpostaviti resnično povezavo, ne nekaj površnega in preglednega, ampak nekaj, kar se drugemu zdi resnično pomembno. Na primer glasba, ki jo poslušate, otroci, hobi ali šport.

4. Odlične besede
Pravilni stavki, dobro prizadeti stavki lahko premikajo gore. Spoštujte drugi stranki, naj se počutijo super, močni in pametni, zato se bodo počutili dobro! Seveda vas ne spodbujamo, da laskate in pretiravate. Kako dobro pa je, da slišite, “prosim, pomagajte mi, ko vidim, da razumete” ali “vaše mnenje je pomembno, zato želim, da mi sporočite.” Ali ni dobro slišati?

Fotó: pixabay.com

5. Pokaži se
Če pustite svojo šibkejšo stran, se vam bodo odprle napake in priložnost, veliko lažje boste pridobili naklonjenost in zaupanje drugega. Pomembno je, da se lahko zaupanje gradi, ko prvič pokažete, da se splača in lahko na vas gradi. In pomemben del tega je, da pokažete svoje moči, pa tudi pogum, ki ga zavezujete, da ste samo človek.