Oldal kiválasztása

STROKOVNJAKI SO RAZKRILI: TO SO KRAJI, KJER BO ZORNI SIJ NAJBOLJ VIDEN

Ne zamudite.

Severni sij (znan tudi pod imenom aurora borealis) je eden najbolj neverjetnih in čarobnih naravnih pojavov na svetu. Pojav, ki nastane zaradi prodiranja svetlobnih delcev v ozračje, je pogled za oči in toplina za srce. Čeprav zdaj poznamo fiziko, ki se skriva za polarnim sijem, je za človeško oko še vedno najbolj čarobna in čudovita stvar na svetu. To je nekaj, kar morate videti enkrat v življenju. Zdaj vam bomo predstavili najboljše kraje za opazovanje tega čudovitega naravnega pojava.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Severni sij osupne mnoge
Čudoviti severni sij je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine in vsako leto si na milijone ljudi reče, da bi ga nekoč radi videli. Čeprav bo za mnoge to za vedno ostalo le sanje, so tudi taki, ki so pripravljeni nekaj storiti v zvezi s tem. Vsako leto nešteto turistov spakira svoje nahrbtnike in se odpravi na pot, da bi ujeli polarni sij.

Če se želimo sami podati na takšno pustolovščino, se moramo zavedati nekaterih stvari. S seboj vzemite topla oblačila in se odpravite na razgledne točke, kjer lahko vidite luči. Ne pozabite, da boste luči najbolje videli, če boste nebo opazovali v temi in na kraju, kjer je malo svetlobnega onesnaženja – pravi The Mirror. Za ogled polarnega sija se splača odpotovati na Islandijo, kjer lahko občudujete tudi številna druga naravna čudesa.