Oldal kiválasztása

Stranka Mattea Salvinija je tako priljubljena kot celotna vladajoča koalicija

Nekdanji italijanski notranji minister Matteo Salvini ostaja najbolj priljubljena politična formacija v Italiji. Liga pod vodstvom Salvinija, ki odločno zavrača priseljevanje, ima enako število volivcev kot vladajoča koalicija, ki je trenutno levo usmerjena.

Ugledni italijanski časnik Il Giornale je poročal tudi o nedavni raziskavi, ki jo je izvedlo volilno podjetje Swg. Ocene kažejo, da bi Liga, ki jo vodi Matteo Salvini, zdaj na parlamentarnih volitvah to nedeljo osvojila 34 odstotkov glasov. S tem bi bila Liga najbolj reprezentativna stranka v rimskem parlamentu in bi za pol odstotka zaostajala za popularno koalicijo sedanjega gibanja Pet zvezd in koalicije Demokratične stranke. Swg je v poročilu dejal tudi, da če bi bili skupaj liga, Berlsuconijeva Forza Italia in Italijanska brata, bi skupaj dosegli 49,9 odstotka, kar bi potisnilo meje večinskega upravljanja.

Priljubljenost stranke Mattea Salvinija je že mesece nespremenjena, čeprav je na zadnjih volitvah izgubila svojo vodilno vlogo. Toda strokovnjaki pravijo, da je vse več ljudi na desni, ker je Salvini kot notranji minister in podpredsednik vlade dokazal, da je mogoče nezakonito priseljevanje iz Afrike ustaviti. Kljub temu so stranke, ki so trenutno v vladi, spet dovolile, da se nevladne ladje privežejo z migranti na krovu v italijanskih pristaniščih.

Fotó: pixabay.com

Ker Salvini ni bil član rimske vlade, se število migrantov, ki prihajajo v državo, spet povečuje.