Oldal kiválasztása
News

ŠTIRIMESEČNI DOJENČEK JE ZASPAL V GUGALNICI

Reševalci so poskušali pomagati dojenčku, vendar je bil že mrtev.

Komaj štiri mesece starega dečka so našli v odvratnih razmerah z drogami v telesu, zato ga ni bilo mogoče rešiti. Mali Grant John Storey-Delaney je umrl v otroški gugalnici na svojem domu v Rochdalu.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ta strašna tragedija je bila predmet nedavne obravnave na sodišču Rochdale Coroner’s Court, kjer je bilo razkrito, da je dojenčkova mati Sophie Riley svojega štirimesečnega sina našla omamljenega in z odejo na obrazu. Reševalci so poskušali rešiti dojenčkovo življenje, vendar jim žal ni uspelo in na kraju dogodka so jo razglasili za mrtvo.

Na zaslišanju, ki je potekalo pred tem dnevom, je bilo razkrito tudi, da je bilo stanovanje „umazano in zapackano”, tla pa so prekrivale smeti. Detektiv inšpektor Maxwell je dejal, da je bilo to „eno najslabših stanovanj”, kar jih je videl v skoraj treh desetletjih svojega dela pri policiji. Kot primer je navedel, da so bile posode za smeti polne mačjega urina in iztrebkov.

Patološki pregled je pokazal, da je k smrti dojenčka morda prispevalo več dejavnikov. Med njimi bi lahko bila temperatura v hiši ali celo droge, ki so jih našli v njenem telesu. Tudi otroška posteljica, v kateri je otrok spal, bi lahko povzročila njegovo smrt, saj je bila opisana kot „nevaren položaj za dolgotrajno spanje otroka”.

Dr. Philip Lumb, patolog, je povedal, da so med preiskavami na otrokovi glavi našli brazgotino, ki je verjetno ni povzročila njegova lastna gibanja, vendar ni imela vloge pri njegovi smrti. Po tragediji sta bila Grantova mati in oče aretirana zaradi suma zanemarjanja otroka, vendar sta do nadaljnje preiskave na prostosti.

 

Detektiv inšpektor David Crewe je koronerki Caroline McKenna povedal, da je dečkova mati, ko so ga prijeli, dejala:

Ne bom lagala, kokain sem že jemala, vendar nikoli v bližini Granta.

Opozorila je, da so obema staršema v priporu odvzeli kri, ki je pokazala prisotnost kokaina. Testi pa so pokazali, da je kri štirimesečnega otroka vsebovala tako konopljo kot kokain, ki naj bi v njegov organizem prišla z onesnaženjem.

Inšpektor je na zaslišanju povedal, da razmišlja o obtožbi umora in uboja iz hude malomarnosti. Azzon je imel težave, ker vzroka smrti ni bilo mogoče zanesljivo ugotoviti, zato ni mogel predložiti dokazov, s katerimi bi dokazal vzročno zvezo med ravnanjem staršev in Grantovo smrtjo.

 

Na sojenju je bilo ugotovljeno tudi, da je bilo krivo varstvo otrok, saj je otrok prišel v njihov sistem pred rojstvom, potem ko je bilo materi odvzeto več otrok. Starše in otroka bi morali tedensko preverjati, česar pa niso storili – poroča Daily Mail.