Oldal kiválasztása
News

Srčno se je izkazalo, kaj je Freddie Mercury prosil na smrtni postelji

Kraljičin frontman je prosil svoje najbližje prijatelje, naj mu pomagajo pri njegovi zadnji želji.

24. novembra bo minilo 28 let, odkar je Freddie Mercury premagal AIDS. Kraljičin frontman – prvotno Farrokh Bulsara – je bil ob koncu boja z resno boleznijo popolnoma prikovan za posteljo in ni hotel jemati zdravil proti bolečinam. In da bi izpolnil zadnjo željo, je prosil svoje najbližje prijatelje – piše Mirror.

Preden je Freddie Mercury umrl, so ga vsi prijatelji želeli odpeljati s smrtne postelje v tisti del svojega prebivališča, kjer so bile njegove najdragocenejše stvari. Svoje umetniško delo je želela videti zadnjič. Peter Freestone, njegov najboljši prijatelj in pomočnik, je govoril o zadnjih dneh kraljevega frontmana.

„20. novembra je bil Freddie spodaj v svojem domu Garden Lodge, kjer je želel zadnjič videti nekaj njegove umetnosti. Terry ga je odnesel spodaj. Freddie mi je povedal, kateri del je dobil, kako in kako. Seveda je bilo v zadnjih dneh v hiši velika tišina, toda Freddie je ves čas ostal tak, kot smo ga poznali” – je dejal Peter Freestone.

Fotó: pixabay.com

Mimogrede, Terry Giddings je bil telesni stražar in voznik Freddieja Mercuryja. Kot je dejal Peter: hiša frontmena Queena je bilapolna slik, in celo ležala je na smrtni postelji, ni mu preprečila nadaljnje razširitve svoje zbirke.