Oldal kiválasztása
News

SPOROČILI SO UNIČUJUČO NOVICO: ZJUTRAJ SO JE PREBUJALI, PRILJUBLJENA IGRLKA JE UMRLA

Umrla je z oskarjem in zlatim globusom nagrajena ameriška igralka Louise Fletcher.

V 88. letu starosti je umrla z oskarjem nagrajena igralka Louise Fletcher. Umrl je na svojem domu v Montduraussu v Franciji. Njeno smrt je sporočil agent Davida Shaula, ki je povedal, da je igralka umrla v spanju.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njeno ime je najbolj znano iz filma Let nad kukavičjim gnezdom, kjer je igrala medicinsko sestro Ratched. Za svojo upodobitev je prejela oskarja za najboljšo igralko, prejela pa je tudi nagrado BAFTA za najboljšo igralko in zlati globus v isti kategoriji. Po Audrey Hepburn in Lizi Minnelli je bila tretja igralka, ki je z isto vlogo osvojila vse tri filmske nagrade.

Ko je sprejel oskarja, je rekel: “No, zdi se, da ste me vsi tako sovražili v tej vlogi, da ste mi podelili to nagrado. Všeč mi je bila vsaka minuta. In všeč mi je, da ste tako sovražili mojo vlogo.”

Potem ko mu je film prinesel uspeh, so ga nagovorili za več vlog, tako je igral v Izganjalec hudiča 2 – Za heretika, Možganska smrt, Bilo je nekoč v Ameriki, Zažigalnik ognja in Okrutne igre. Med letoma 1993 in 1999 je igral tudi v znanstvenofantastični seriji Star Trek: Deep Space Nine kot ponavljajoči se lik.