Oldal kiválasztása
News

ŠOLA ŽALUJE: ISTOČASNO TRAGIČNO UMRL ŠEST MLADIH UČENCEV

Šolska skupnost v Shropshiru si sploh ni mogla opomoči od žalosti, ko jih je zadel še en udarec usode. V nekaj dneh so se težko spopadli z izgubo 18-letnega Alfieja McCormicka in 17-letnega Bena Worralla. In zdaj se morajo dokončno posloviti še od štirih študentov.

Jevon Hirst in Harvey Owen, 16, Wilf Fitchett, 17, in Hugo Morris, 18, so bili najdeni mrtvi v prevrnjenem avtomobilu. Mladi so izginili ob koncu tedna med potovanjem v Snowdonia v Severnem Walesu. Po besedah lokalnega duhovnika je bila šola v globokem žalovanju.

To je velika šola s šestimi razredi. V zadnjih nekaj mesecih je bilo nekaj tragedij in to je zanje šokantno. Nedavno sta bili dve smrti, nesreča motorista in samomor. To je tesno povezana skupnost in mnogi mladi hodijo skupaj v šolo že od četrtega leta starosti. To je kraj, kjer vsak pozna vsakega
-oče je povedal za The Sun.

Po besedah prič so se Jevon, Harvey, Wilf in Hugo v trenutkih pred tragično nesrečo smejali in šalili. Pokloni prijateljem še vedno dežujejo, najstniki pa so bili ganjeni, da obiščejo svetišče, postavljeno za fante.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Fantom ni bilo lahko. Brez njih življenje ne bo isto. Vse sem jih poznal in bili so liki v najboljšem možnem smislu in zaradi tega smo jih imeli radi. Bili so edinstveni na način, ki smo ga vsi občudovali in smo ga s ponosom imenovali naši prijatelji
-je povedala njuna sošolka, 17-letna Flo.