Oldal kiválasztása
News

Šokantne podrobnosti: To so napovedali zdravniki za pevko Roxette

Ves svet se je pretresal, ko je bilo v ponedeljek objavljeno, da je pevka Marie Roxette Marie Fredriksson umrla v starosti 61 let po dolgotrajni hudi bolezni. Ne le, da je bil izjemen talent, bil je tudi ogromen bojevnik, potem ko so mu leta 2002 diagnosticirali možganski rak, so mu zdravniki napovedali leto dni. Toda z resno boleznijo se je boril do 9. decembra 2019. Nato se je vaša organizacija odpovedala boju.

Marie Fredriksson je bila znana kot vodja švedske skupine, ki v domači državi igra trdo punk glasbo, leta 1986 pa je s svojim glasbenim partnerjem Per Gessle ustanovila Roxette.

Morda niso ugibali, da bodo osvojili svet do konca osemdesetih. Ena njihovih najbolj spominjanih uspešnic, Slušaj svoje srce, je postala prava himna, in ni naključje, da je Fidesz dvakrat izbral lirični hit kot kampanjo. Zato se je novica o pevčevi smrti dotaknila Viktorja Orbána. Madžarski premier se je poslovil od nepozabne svetovne zvezde na Facebooku.

Kariera Roxette se je ukrivila navzgor, kljub Marieinemu pomenu kot samostojni karieri, zato jo je občasno postavila na parkirišče. Pevka je imela tudi lepo življenje: leta 1992 je spoznala svojega poznejšega moža, popevko pesmi in pianista Mikaela Bolyosa, ki je imel dva otroka. Leta 1994 je bil blaženi da izrečen v majhni švedski cerkvi.

Težave so se začele jeseni 2002, ko je Marie začela teči s svojim možem. Pritožila se je zaradi neznosnih glavobolov in bila je zelo omotična. Ko sta odšla domov, je pevka padla v kopalnici in jo s trkanjem udarila v glavo. Zdravniki so mu po nekaj testih povedali, da ima šokantno diagnozo: imel je možganski tumor. Profesionalci so mu le napovedali leto dni, da bo dopolnil 17 let, a je Marie plačala visoko ceno.

Zaradi bolezni in agresivnega naknadnega zdravljenja je bilo eno oko zaslepljeno, skoraj gluho, nekaj časa se je utišalo in se komaj premaknilo. Nadnaravna volja do življenja in vztrajnost sta priča o Marijini vrnitvi na oder po letih rehabilitacije in leta 2016 je izdala nov album, Roxette. Toda po izidu albuma je Marie sporočila, da se ne more osredotočiti na svojo kariero in ne more prenesti fizičnega napora. Po tem je povsem izginil iz javnosti, nihče zunaj njegove družine ni natančno vedel, do tragične ponedeljkove objave, ki je pretresla svet.

Fotó: pixabay.com

Kar se tiče Marijinega pogreba, se bo zaenkrat poslovil od ožje družine in jo izključil iz javnosti ter jo pospremil na njenem zadnjem potovanju.