Oldal kiválasztása

Šokantna borba: prebavi so se ji zaprli, želodec se je zaradi virusa zasičil s strupeno kri - vendar je preživela

Po litru tekočine je bilo odstranjeno iz srca Gillian Escot, ko je koronavirus napadel njeno telo. Njeni organi so se vrstili po vrsti, srce pa je bilo tudi "zlomljeno".

Nesrečanje njene matere se je začelo, ko teden dni ni mogla vstati iz postelje in se spopadala z drisko in slabostjo. 5. maja je njegova družina alarmirala bolnike.

Sprva niso posumili na virus, ker ni povzročil vseh “klasičnih” simptomov, ker pa je bil tudi njegov krvni tlak izjemno nizek – ki se ga niso mogli stabilizirati – so ga odpeljali v bolnišnico.

Njegova družina je sprva mislila, da ga bodo naslednji dan poslali domov, potem ko se mu je krvni tlak povrnil v normalno stanje, a žal ni bilo tako. Gillian Escot je naslednji dan prejela tudi sedem litrov tekočine in zdravil, vendar je njen krvni tlak ostal izjemno nizek. Testi so pokazali, da je Gillian v resni nevarnosti, ker je okužena s koronavirusom.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Še več, njegovo stanje se je poslabšalo: ustavila sta se mu dva prekata, krvni tlak mu je padel in jetra so se napolnila s strupeno krvjo, ki je tekla v njegov želodec. Njegov črevesni sistem je prenehal izgubljati kri in trpel zaradi akutne poškodbe ledvic.

“V bolnišnico je prišel v ponedeljek, v torek zvečer sem se pogovarjal z njegovo medicinsko sestro, ko je poročal, da ga zelo skrbi zaradi nabiranja tekočine okoli srca. Pozneje, ko me je poklicala, je rekla, da je njeno stanje kritično” -je za Mirroru povedal Gillianov mož.

Potem ko so ji iz srca odvzeli več kot pol litra krvi, je krvni tlak gospe Escott začel naraščati in počasi se je začel zdraviti. Vendar bo njegovo okrevanje del daljšega procesa, saj so ga po treh tednih le upali izpustiti iz bolnišnice.

Torej zaman je gospa Escott padla v senco smrti, na koncu premagala koronavirus in se odpravila domov k možu in njunim trem otrokom, da bi z njimi nadaljevala okrevanje.