Oldal kiválasztása

"SNAHA ME JE OZNAČILA ZA SVOBODNJAKINJO, ZATO SEM JO VRGEL IZ HIŠE"

Konflikt med taščo in snaho je pogost: v večini primerov je starejša partnerica tista, ki pogosto izreka žaljive pripombe in kritizira partnerja svojega sina. Vendar pa obstajajo tudi izjeme, ko se zgodi obratno.

O tašči je bilo izrečenih nešteto šal: večina jih je nastala v življenju. Pogosto se zgodi, da starejša ženska kritizira izbiro svojega sina in ga nenehno komaj prikrito žali. Včasih pa se snaha začne spravljati na taščo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Časopis Mirror je pred kratkim objavil zgodbo o tašči, ki je pripovedovala o svojih napetih odnosih s snaho. Kot uvod je pojasnila, da se je zgodaj poročila in imela otroke, ko pa je njen mož začel dobro zaslužiti, sta se odločila, da bo ostala doma kot gospodinja, hkrati pa bo dejavna v lokalni skupnosti.

Njen najstarejši sin, star 22 let, je že poročen: mati je povedala, da že od začetka ni bila naklonjena izbiri svojega sina, ki je zelo poklicno usmerjen, vendar je poskušala biti vljudna, da bi ohranila mir. Vendar so njena prizadevanja ostala enostranska, saj je snaha pogosto izrekla precej nesramne pripombe, ki so bile vse usmerjene v to, da tašča ne dela in živi od moževega denarja. Tak primer je bil, ko je na njuni poroki svojemu možu podarila poročno darilo, on pa ji je odgovoril, da je to darilo njenega moža, ki je zanj plačal. Svojo taščo je še naprej pogosto kritizirala, prikrito, vendar ne izrecno, in jo imenovala za reveža, ki ne dela nič koristnega.

Po več letih prepiranja in pregovarjanja se je pred kratkim skodelica napolnila: sin in njegova žena sta imela pri njih doma večerjo, ki jo je skuhala tašča – na kar je snaha pripomnila, da mora imeti čas za kuhanje, saj ves dan nima kaj početi. Starejša ženska je imela dovolj: rekla je, da mu bo izkazala spoštovanje ali pa odšla iz hiše. Snaha je bila presenečena, nato pa je začela jokati, ko jo je druga ženska končno vrgla ven. Po tem incidentu je bila tudi tašča jezna na svojega sina in hudo sta se sprla.

Zgodba, ki jo je tašča prvotno delila na Redditu, je razdelila tudi bralce: nekateri so se postavili na stran starejše ženske in zapisali, da bi se tašča morala umakniti s položaja in prenehati soditi druge, nekateri pa so menili, da poznajo le eno stran zgodbe in da nič ni črno-belo.

Ničesar nisem naredila narobe, a je bila do mene že od začetka tako grda – aha, tega ne kupim. Zagotovo manjka kontekst
– je opozoril eden od skeptičnih komentatorjev.