Oldal kiválasztása

SLADOLED SE VRAČA: HARRYJU LAHKO PREPOVEDAJO VSTOP V ZDRŽAVE ZDRŽAVE ZARADI ŠKANDALNE KNJIGE

Harry se je morda prelisičil s svojo knjigo o škandalih.

Iz kmalu objavljene avtobiografije princa Harryja curlja vse več podrobnosti, ki vse več prahu dvigajo tudi okoli kraljeve družine. Vendar so strokovnjaki za priseljevanje opozorili, da bi lahko princu Harryju prepovedali vstop v ZDA in njegov vizum dali v status “v nevarnosti”, potem ko je priznal uživanje drog. 38-letni vojvoda Susseški je v svojih prihajajočih spominih priznal, da je užival kokain in halucinogene gobe ter kadil konopljo.

Običajnim prosilcem bi vizume takoj preklicali, če bi ugotovili, da so uporabljali prepovedana zdravila. Pred vstopom se opravi ocena za vsak primer posebej, vendar ni znano, ali je Harry ob vlogi za vizum opustil svoj odnos z mamili. Po mnenju strokovnjakov za priseljevanje bi ga lahko izgnali, če bi zanikal in lagal o svoji preteklosti.

V svoji knjigi Spare pojasnjuje, da je bil star 17 let, ko je prvič zaužil kokain, nato pa je drogo zaužil še nekajkrat. Na neki zabavi je po prvem zmenku z Meghan celo haluciniral in kadil travo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Večini prosilcev, ki uživajo droge, zavrnejo vizum za ZDA, vendar se odločitve o priseljevanju sprejemajo „od primera do primera”. Ni jasno, kakšno vrsto ameriškega vizuma ima Harry, vendar analitiki špekulirajo, da ima zakonski vizum – ki ga je prejel zaradi svoje ameriške žene – ali vizum O-1, ki ga dobijo ljudje z „izrednimi sposobnostmi”. Če ima Harry vizum O-1, ki ga pogosto dobijo zvezdniki in športniki, ga je treba obnoviti po treh letih.

Zakonca Sussex sta se leta 2020 preselila v Kalifornijo, kar pomeni, da bi njen vizum lahko potekel letos. Na vašo prijavo za podaljšanje lahko vpliva vaša na novo odkrita zgodovina drog …