Oldal kiválasztása

Šla je skozi temačno obdobje: svetovno znana pevka je poskušala narediti samomor

80-letni zvezdnik je pred desetletji poskušal samomor zaradi svojega zlorabnega razmerja

26. novembra je 11-kratni rock nagrajenec Grammy prejel 80 let. Tina Turner je v svoji avtobiografiji z oboževalci delila podrobnosti svojega življenja.

„Imela sem vso željo, da bi ljubila mamo” -citira Blikk in glede na to lahko razumete vse, kar se ji je zgodilo, potem ko je kot srednješolka zanosila in jo je mama Zelma Bullock izpostavila iz svojega doma v St. Louisu, kjer sta imela trojico s sestro Alline.

Nekje je morala iti, in ker je oče njenega otroka, saksofonist Raymond Hill, živel v majhni sobi v stanovanju skupine Ike Turner, se je pevka tudi preselila.

Vendar je Hill odšel, preden se je rodil njegov sin, poleti 1958 pa je zapustil Tino, Ikea in njenega moža Lorraine Taylor, ki je postala obsedena z moževo zmedo z mlado pevko.

Enkrat je Lorraine svojemu „tekmecu” grozila z orožjem, nato pa je pištolo obrnila proti sebi, a mu je krogla samo opraskala glavo. Toda njegovi sumi so postali resničnost.

Ko sta se Ike in Lorraine ločila leta 1959, je Tina Turner skupaj z majhnim sinom vzgojila dva otroka, oktobra 1960 pa se jima je rodil Ronnie, sin Ike in Tine.

„V tistem obdobju sem dobil prvo šopanje z dolgimi vezalkami” -se je spomnil pop kviz, a priznal je, da se je zaljubil v boemskega rojenca kitarskih pesmi, ki se je poročil z njim na mehiškem getawayu leta 1962.

Fotó: pixabay.com

„Slovesnost je bila zelo puritanska. Sploh ni reklo »poljubi nevesto« in potem sva šla v seks bar, kar me je tako motilo, da sem ga nato
poskušala nadomestiti z romantično fantazijo” -se je spomnila Tina, ki je vse težje prenašala moško nesramnost. „Položaj se je še poslabšal z molitvijo moje matere. Mislil je, da mu dolgujem vse ” -je povedala Tina Turner, ki je med hudim prepirom pred koncertom v Los Angelesu spustila kozarec piva. Vzel je petdeset zdravil proti bolečinam, a so ga pravočasno sprejeli v bolnišnico in preživel poskus samomora.

Njihova življenja so bila burna, toda Ike & Tina Turner Revue je postala priljubljena produkcija in njuni singli so v Evropi uspeli.