Oldal kiválasztása

Še nikoli v zgodovini Marvel ni postavil neverjetnega rekorda

Prva številka stripov Marvel, prodana na dražbi po rekordni ceni.

Skoraj nova, redka kopija prve številke stripov Marvel iz leta 1939, ki je bila prodana na dražbi v Dallasu za 1,26 milijona dolarjev (381 milijonov dolarjev), več kot kdajkoli prej za knjižico Marvel – piše MTI.

Glede na izjavo dražbene hiše Heritage je zmagovalec ponudbe v četrtek zvečer zaprosil, da zadrži njegovo ime. “Zgodovinska kopija zgodovinskega stripa,” je povedal namestnik direktorja Ed Jaster.

V Marvelovi prvi stripovski knjižici so bili predstavljeni superjunaki, kot so Torch, Ka-Zar, Angel in Namor, Torpedo. Današnje zvezdniške filmske zvezde superjunakov Spider-Man ali neverjetni Hulk so se pojavile šele desetletja pozneje.

Kopijo je kupil lokalni poštar iz Uniontown-a v Pensilvaniji, ki je zbral prvo številko stripov in revij. Od takrat se je knjižica le nekajkrat zamenjala za roko – piše Heritage.

Fotó: pixabay.com

Prejšnji rekord dražb za stripe Marvel je bil postavljen v višini 1,1 milijona dolarjev, ko je bil izdelan izvod leta 2011, prva številka Spidermana v tej izdaji iz leta 1962.

Ni veliko knjižic stripov doseglo prodajno ceno za milijon dolarjev, leta 2014 pa eBayjevo knjigo Superman za 3,2 milijona dolarjev za DC Comics.