Oldal kiválasztása

„Scvri se v peklu!” - je izbruhnila hči žrtve streljanja na Češkem

Posvojenka ene od žrtev streljanja v Ostravi je javno izrazila svoje mnenje.

„Ti baraba, zaradi tebe je danes umrl moj krušni oče! Scvri se v peklu, ti prasec, skupaj s svojo podlo družino!” je neko dekle sporočilo Ctiradu Vitaseku.

42-letni napadalec je v čakalnici otrokom rekel, naj zapustijo prostor, nato pa začel streljati – meril je iz neposredne bližine v glave, vratove in prsne koše. Nek oče je s svojim telesom zaščitil hčer pred kroglami, moški je čez uro in trideset minut umrl za strelnimi ranami.

Po krvavem pohodu je napadalcu uspelo pobegniti s prizorišča in svoji materi je priznal krvavo dejanje. Ko je policija s helikopterjem izsledila storilčev avto, se je ta ustrelil v glavo. V napadu je umrlo šest oseb, med njimi štirje moški in dve ženski, stanje ene osebe je še kritično.

Fotó: pixabay.com

„Namesto njega se naj kaznuje njegova družina. O dogodkih sem izvedela sredi izpita in bila popolnoma nemočna – to je najokrutnejša stvar, ki lahko doleti človeka. Nisem slab človek in morda se bom nekoč pokesala zaradi svoje izjave, toda trenutno mi roji po glavi le to in morala sem nekako izliti iz sebe,” je razbrati iz sporočila dekleta.

Masaker je Vitasek opravil z nezakonito pridobljenim orožjem. Njegov nekdanji delodajalec je potrdil, da je s prijatelji pogosto obiskoval strelišče. Češki premier, Andrej Babiš, je sporočil, da se bodo žrtvam poklonili 17. decembra. Družine umrlih bodo prejele 300 tisoč čeških kron. Policija še preiskuje Vitasekov motiv – piše Paramétre.