Oldal kiválasztása

„REKLA SEM, DA JE TO KONEC” – AVTO NAJSTNICE JE ZAGOREL

Hudo opečeno 17-letno dekle želi postati gasilec.

17-letna America Salmeron je skoraj izgubila življenje, ko se je med usposabljanjem v puščavi Nevada prevrnil njen dune buggy in v nesreči zagorel.

Najstnik iz Pasadene v Kaliforniji je imel opečen velik del telesa, saj je bil med nesrečo ujet pod vozilom, vendar mu je na koncu z lastno močjo uspelo pobegniti iz gorečega pekla.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Rekel sem, da je konec, a sem se nato spomnil na svojo družino. Pomislil sem, da ne morem samo sedeti tukaj in ničesar storiti, zato mi je uspelo priti ven.
– se je spomnila zgodbe o svojem pobegu, ki so jo njeni bližnji opisali kot pravo borko. O njenem junaškem in pogumnem duhu priča tudi dejstvo, da je kljub nesreči, ki jo je doletela, še vedno sledila svojim sanjam, da bi postala gasilka.

Še prej se je America pridružila programu Pasadenske gasilske enote za raziskovalce, ki usposablja naslednjo generacijo gasilcev. Člani gasilske enote so zdaj vzpostavili stran GoFundMe, da bi pomagali plačati njeno zdravljenje, in jo opisali kot idealno gasilko: prijazno, empatično, zagnano za uspeh in nikoli vdano.

Po navedbah spletne strani za zbiranje sredstev America trenutno okreva v travmatološkem centru v Las Vegasu in jo čaka še več operacij: njeno okrevanje bo dolgotrajno in boleče, vendar se z izzivi, ki so pred njo, sooča z enakim pogumom in močjo duha, kot ga je pokazala v svojem življenju – poroča Mirror.