Oldal kiválasztása

Raziskovalci pravijo, da je to zanesljiv nasvet za dolgo, srečno razmerje

Izkazalo se je, da je skrivnost sreče.

Na žalost ni čarobnega ključa, s katerim bi lahko odklenili katera vrata, in seveda ni dobro preizkušen, popoln recept za vse, od česa in kako bo ljubezen ostala za vedno. Vendar obstaja nekaj, za kar raziskovalci trdijo, da skoraj zagotovo vzpostavlja močan in dolg odnos med člani ljubečega para. Na to temo je bilo izvedenih več raziskav in večkrat je prišlo do istega zaključka. Največja raziskava je vključevala 15.000 ljudi in je trajala več kot 30 let, zato se zdi zelo verodostojna in temeljita … Recept zanj ni nič manj kot humor!

A ni vseeno, o kakšnem humorju govorimo, šala lahko celo uniči, ne samo gradi. Dva zlata pravila, ob katerih se odnosi poglabljajo in ljubezen krepijo, sta podobnost in prijaznost.

Obstaja veliko vrst in odtenkov humorja. Tisto, kar ima ena oseba rad, druga ne more razumeti. Zato odnos, kjer se upravlja skupni slog, podobna smer, deluje res dobro. Tako je mogoče doseči skupni smeh. Skoraj ni več kohezivne sile in afrodiziaka kot običajnega smeha.

Fotó: pixabay.com

Raziskovalci so tudi ugotovili, da je vredno biti na preži. Številni pari se med sabo dražijo, sarkazem in ironija pa lahko dobro delujeta na dovzetnih zabavah. Toda tukaj je led tanek in morate vedeti, kje je meja. Če vi ali vaš partner ugotovite, da ste čez in čez cilj, boste morda želeli razpravljati o težavah, saj to verjetno kaže na nekaj napetosti ali težave.