Oldal kiválasztása

PRINC WILLIAM SE JE OD ELIZABETE II. POSLOVIL Z GANLJIVIMI BESEDAMI

Princ je zaradi tragedije zelo prizadet.

Čeprav je 8. septembra žalostna novica o smrti kraljice Elizabete II. pretresla vse, je tragedija najbolj pretresla njeno družino. Princ William je na družabnem omrežju kraljeve družine izrazil svoja čustva in misli ter se poslovil od svoje babice.

V četrtek je svet izgubil izjemno voditeljico, katere predanost je bila nesporna. V prihodnjih dneh bo veliko govora o pomenu njene vladavine. Sam pa sem izgubil babico.
– Princ William je začel svoje ganljivo slovo in nadaljeval:

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Čeprav bom žaloval za njeno izgubo, sem ji tudi izjemno hvaležen. Kraljičina modrost in zagotovilo sta mi bila vedno na voljo. Dvajset let je pomagala moji ženi s svojim vodenjem in podporo. Moji trije otroci so lahko z njo preživljali poletja in si ustvarili spomine, ki bodo trajali vse življenje. Ob meni je bila v mojih najsrečnejših trenutkih, v najbolj žalostnih dneh mojega življenja pa mi je stala ob strani. Vedel sem, da bo prišel ta dan, vendar bo trajalo še nekaj časa, preden bo življenje brez babice postalo resnično.”

Zahvaljujem se ji za prijaznost, ki jo je izkazala moji družini in meni. V imenu svoje generacije se ji zahvaljujem za zgled služenja in dostojanstva v javnem življenju, ki je sicer iz drugega obdobja, a je še zmeraj pomembna za vse nas. Moja babica je dejala, da je žalost cena, ki jo plačamo za ljubezen. Žalost, ki jo bomo občutili v prihodnjih tednih, bo priča ljubezni, ki jo gojimo do naše izjemne kraljice. Njen spomin bom počastil tako, da bom po svojih najboljših močeh podpiral svojega očeta, kralja.
– je sklenil William.