Oldal kiválasztása

Princ Andrew je prekršil tišino: ni se odzval na pedofilske obtožbe, ki jih je pričakoval

Ni zanikala, da je spala s 17-letno deklico.

Tišino je prekinil jorkski princ Andrew in končno intervjuval o prijateljstvu z Jeffreyjem Epsteinom. Kot je znano, so Epsteina v zaporu obtožili spolne zlorabe, prostitucije otrok in naredili samomor. Princ Andrew je bil vpleten v škandal, saj je eden od tožilcev Epsteina dejal, da je moral pri moškem trikrat spati, ko je bil star komaj 17 let.

Fotografija princa Andrewa in Jeffreyja Epsteina, ki se sprehajata v Central Parku v New Yorku leta 2010 – dve leti po tem, ko je bil Epstein prvič obsojen zaradi mladoletne prostitucije. Princa so videli tudi v Epsteinovi hiši na Manhattnu.

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da ostane pri Epsteinovi hiši, vedoč, da je bil mož že obsojen, je princ Andrew dejal, da ga vsak dan graja zaradi nečesa, kar ni ustrezalo enemu od kraljeve družine. Vendar je dodal, da se je to takrat zdela primerna rešitev, čeprav je bila napačna.

Tudi princ Andrew je moral povedati nekaj o eni od Epsteinovih obtožencev, Virginia Roberts – zdaj Virginiji Giuffre – ki je bila med letoma 1999 (ko mu je bilo komaj 17) in 2002 prisiljeno seksati s princem Andrejem. York in Epstein Karibi.

Princ Andrew je novinarjem vprašal, da se ne spomni, da je kdaj srečal žensko.

Fotó: pixabay.com

To je čudno tudi glede na dejstvo, da je bilo najdenih več slik, kjer stojijo drug z drugim v naročju ženske.

Analitični BBC pravi, da to ni kategorično zanikanje, ki so ga mnogi pričakovali od princa, ker je namesto dokončnega ne, dejal, da se ne spomni. To je tudi nenavadno, ker je Buckinghamska palača doslej odločno zanikala, da je vojvoda imel kakršno koli povezavo s svojim obtožnikom.