Oldal kiválasztása

PREPUSTITE SE OKUSOM: KAKO PRIPRAVITI SPOMLADANSKO JUHO IZ ZELENEGA GRAHA

Medtem ko čakamo na prihod pomladi, si vse bolj želimo okusne juhe iz nežnega zelenega graha. Tukaj je odličen recept zanjo.

Verjetno ste že kdaj pri babici jedli slastno juho iz svežega graha in si privoščili najljubše maslene cmoke. Spomladi lahko za pripravo te super juhe uporabite svež grah s tržnice. Do takrat pa uporabite zamrznjen grah, ki na srečo ohrani svež okus. Tukaj je recept:

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sestavine:
50 dk olupljenega zelenega graha/ ali zamrznjenega graha
2 korenčka
malo maščobe
koleraba
1 šopek peteršilja
sladkor
sol, mleti poper
1 paradižnik
1 paprika
mleta rdeča paprika

za cmoke:
1 jajce
3 žlice moke
1 žlica masla
sol
nekaj sesekljanega peteršilja

Kako ga pripravite:
Nato ga prepražite na malo maščobe, potresite z rdečo papriko in hitro odstavite z ognja. Dodamo zeleni grah, paradižnik, zeleno papriko, kolerabo, peteršilj in vodo. Začinite s soljo in poprom ter dodajte rezino noža sladkorja.
Ko so paprike in paradižniki kuhani, jih odstranite iz juhe. Zmešajte sestavine za cmoke, in ko se grah zmehča, ga vmešajte v juho.
Uživajte!

+ Nasvet:
Obstaja veliko različic grahove juhe. Za maščobo lahko izberete račjo mast, za polnejši okus pa lahko dodate tudi piščančje koščke. Za juho lahko uporabite tudi čičeriko ali dodate več piščančje juhe za dodaten okus. Seveda jo lahko zgostite tudi z malo moke. Pokazali vam bomo fantastičen videoposnetek, ki temelji na dodatnem receptu!

Uživajte v obroku!