Oldal kiválasztása

Praženje svinjine je mit o migrantih v Grčiji

Grška nacionalistična organizacija prireja žur v bližini migrantskega tabora. Načrtuje se praženje svinjine, kar naj bi bilo protest proti muslimanskim migrantom.

Zvestim muslimanom je prepovedano uživanje svinjine in alkohola, zato se je nacionalistična organizacija odločila, da bo v bližini migrantskega kampa na severu Grčije organizirala zabavo praženja svinjskega okusa. Dogodek je celo na ravni ideje povzročil veliko prahu in med poslanci v grškem parlamentu se je o tej zadevi veliko razpravljalo. Po mnenju levičarskega člana lahko sadistični in zverinski ljudje mislijo samo na takšno misel.

„To je provokacija za ljudi drugih ver. Vsak, ki je izumil ali sodeluje v njem, mora zanj prevzeti odgovornost. “- je dodal poslanec. Vendar politik ene od konservativnih strank pravi, da priseljenec iz druge države ne more povedati, kako živijo grški prebivalci. Številni so obtožili organizatorje pekarn, da iščejo politično prednost pred krizo ponovne migracije v Grčiji. Po uradnih podatkih je do konca oktobra v Grčijo prispelo 55.000 migrantov. To predstavlja znatno povečanje v primerjavi z lanskim letom, ko so oblasti vse leto registrirale 50.000 priseljencev. Grški otoki so prenatrpani s taborišči, zato vlada nenehno pošilja migrante na celino.

Fotó: pixabay.com

Vendar tudi to ni glavna rešitev, saj sirijski migranti iz Turčije nenehno dopolnjujejo taborišča na grških otokih.