Oldal kiválasztása

Policista so mu med akcijo na železniški postaji v Münchnu zabodli v hrbet

Glavno železniško postajo v Münchnu je nepričakovano zabodel policist v hrbet. 23-letnega storilca so prijeli drugi potniki, dokler okrepitve niso prispele na kraj dogodka. Nemški tisk je o krivcu pisal kot prebivalec Münchna, ki je od takrat predmet številnih vprašanj.

V začetku tega tedna je münchenska policija preverjala nekoga na glavni železniški postaji na Bavarskem, ko so policista nenadoma zabodli v hrbet z nožem. Oblasti pravijo, da napadalec ni bil človek, ki so ga nadzirale patrulje. Priče v bližini so storilca takoj razorožile in ga pridržale v priporu, dokler niso prejeli policijskih potrdil. Poškodovano policijo so prepeljali v bolnišnico, trdijo zdravniki, zabodli so mu vrat in ramo, na polikliniki pa se je stabiliziralo stanje žrtve.

Nemški tisk je o storilcu pisal kot nemški državljan, rojen v Münchnu.

Fotó: pixabay.com

Vendar pa je dan po napadu nemški dnevnik Bild delil fotografijo moškega v priporu, ki je pri mnogih ljudeh sprožil vprašanja. 23-letnik ima morda nemški potni list in se je rodil v Münchnu, vendar komentatorji menijo, da je selitveno ozadje gotovo. Policija pravi, da ne gre za ideološki napad, storilec se bori z duševno boleznijo. Vodja münchenske policije je dejal, da je nesprejemljivo, da uniformirani policisti vse pogosteje ciljajo na tarče.

Pravna država mora sprejeti vse potrebne ukrepe, da policisti, ki opravljajo svoje delo, ne bodo ogroženi
-rekel je glavni policist Andra Hubertus.