Oldal kiválasztása

Policijski umor v Moskvi: aretirani napadalci

Osumljenci dvojnega policijskega umora v začetku novembra so bili aretirani.

Osumljenci v Moskvi in Ingušetiji so bili osumljeni dvojnega umora v ruski prestolnici v začetku novembra – je v petek sporočila ruska preiskovalna komisija (SZK).

Hassan Poloknoyev, vodja hudodelske združbe, in pet njegovih sodelavcev so aretirali po številnih točkah umora in nedovoljenega posedovanja orožja. Po poročanju ruskih tiskovnih agencij je Poloknojev vodil omrežje bencinskih črpalk v Ingušetiji. Motiv zločina še ni razkrit.

Ibragima Elzharkiyeva, ki je bil vodja protitemistične teritorialne enote ruskega notranjega ministrstva v Ingušetiji, so 2. novembra v Moskvi skupaj z bratom ustrelili. Brata Elderkariev sta z več streli iz pištole izvedla en napad na ulico. Napad je posnela ulična varnostna videokamera.

Ibragim Elzharkev je že bil tarča napada. 12. januarja je službeni avtomobil policista izstrelil strele iz drugega avtomobila, ko se je vozil iz Čečenije v Ingušetijo. Elzharkev se je napadu izognil, toda trije njegovi sodelavci so bili ranjeni. Storilci uspejo zbežati na prizorišče.

Fotó: pixabay.com

Po atentatu je Elzharkev dobil državno zaščito. Vendar je bil v Moskvi zasebno in z njim ni bilo nobenih telesnih stražarjev -piše MTI.