Oldal kiválasztása

OTROCI, KI VIDIJO ANGELE: ALI JE TO RES ALI SI IZMIŠLJUJEJO ZGODBE?

Večina staršev se na smrt prestraši, ko jim otrok pove, da je v svoji sobi videl angela. Nekateri pa menijo, da je to blagoslov in da je vredno otroku dovoliti, da vidi svet zunaj resničnosti...

Majhni otroci vidijo še več nematerialnega sveta, v duhovnih krogih na primer verjamejo, da lahko dojenčki vidijo avro in se spomnijo, kaj se je zgodilo, preden so se rodili na Zemlji. Tako lahko vidijo tudi angele. Vendar so lahko tudi duhovno usmerjeni starši zaskrbljeni, ko otrok, ki komaj govori, pove, da se pogovarja z lepo gospo v svoji sobi, za katero misli, da je angel – vendar ni razloga za zaskrbljenost!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

So bližje posmrtnemu življenju
Veliko ljudi misli, da si malčki izmišljujejo zgodbe o angelih, vendar se dogaja, da vidijo čudne luči in se pogovarjajo s figurami, čeprav nikoli niso slišali podobne zgodbe, niti ne vedo za obstoj ali pojavljanje angelov. Ob rojstvu smo še bližje drugemu svetu, iz katerega vsi prihajamo, spomini in določene sposobnosti pa v zgodnjem otroštvu ostanejo še dolgo časa. Do drugega ali tretjega leta starosti lahko otroci vidijo in slišijo veliko nenavadnih stvari, z odraščanjem pa izgubijo odprtost za ta skrivnostni drugi svet, saj morajo z odraščanjem postati bolj prizemljeni.

Kaj lahko storijo starši?
Ne glede na to, ali verjamete, da se vaš otrok pogovarja s pravimi angeli, ali pa menite, da so nenavadni pojavi plod vaše domišljije, je pomembno, da ga ne prestrašite ali osramotite. Prisluhnite njegovim zgodbam, dovolite mu, da preživlja čas s svojimi namišljenimi prijatelji – vendar le, če ne kaže znakov strahu.

To lahko storijo tudi nekateri odrasli
Duhovni učitelji pravijo, da lahko odrasli vidijo duhovni svet in angele, čeprav je večina za to izgubila odprtost. Mnogim ljudem, ki hodijo po poti duhovnosti, se zgodi, da se začnejo zavedati nenavadnih luči, z vajo pa je mogoče to sposobnost izpopolniti. Za začetek velja angela iskati z zaprtimi očmi, saj boste prej začutili njegovo prisotnost, kot ga boste videli z lastnimi očmi. Na začetku jasnega vida lahko vidimo luči in barve, pozneje pa utripajoča krila in angelske silhuete. Mnogi ljudje angele v polnosti vidijo tudi brez prakse: in to v zelo stresnih, globoko ganljivih življenjskih situacijah.