Oldal kiválasztása
News

Organizatorji zavračajo, da bo filmski festival v Cannesu odpovedan

Kaže, da so organizatorji filmskega festivala v Cannesu zanikali novico, v kateri trdijo, da bi izbruh dogodek ogrožal.

Le Point je v soboto navajal neimenovani vir upravnega odbora festivala, da je zaradi drastičnih vladnih ukrepov, sprejetih za širjenje epidemije in stopnjevanja krize „zelo težko, skoraj nemogoče.” drastičen odlučitev je sprejet zaradi korone virusa.

Hollywood Reporter je spomnil, da so bili v ponedeljek v Franciji prepovedani množični dogodki več kot sto ljudi, šole, univerze in dnevni centri pa so zaprli, da bi preprečili širjenje virusa. Vendar so organizatorji filmskega festivala v Cannesu poudarili, da bodo počakali, da začnejo veljati omejitve, in se o dogodku ne bodo odločili do sredine aprila. Festival naj bi svoj program objavil 16. aprila. Letošnji vzorec bo potekal med 12. in 23. majem.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Član uprave Le Point je dejal: „zelo težko je, nemogoče je reči, izbrati filme iz Kitajske, Južne Koreje, Irana, Italije in približno 50 drugih držav, saj vedo, da njihovi igralci in režiserji ne morejo potovati v Cannes. Filmov ne bi smeli prikazovati v 2000-sedežnem kinu in celo najmanjše opozorilo bo zaskrbilo festivalske igralce.” Dodal je: Težko si je predstavljati, da bo Spike Lee, letošnji predsednik žirije v Cannesu, preživel 15 dni v množici v stanju negotovosti – toda organizatorji so navedli, da se festival do zdaj še ni spremenil in so le francoske in mednarodne razmere Po temeljiti oceni bodo mesto Cannes in Francoski kino center sredi aprila sprejeli potrebne ukrepe.

Od večjih filmskih dogodkov, načrtovanih v prvi polovici letošnjega leta, je bil edini v Cannesu, ki še ni bil odpovedan. Prej, 13. in 22. marca. z ameriškega festivala SXSW in 15. in 26. aprila. Filmski festival Tribeca med 19. in 19. junijem je bil razglašen za odpovedan. Če bi filmski festival v Cannesu razstrelili – bi MTI prvič pisal v svoji 73-letni zgodovini. Zgodilo se je samo enkrat, leta 1968, da so ga zaradi študentskega upora in splošne stavke prekinili moštvi.