Oldal kiválasztása

Ogromni popusti jih najdeš na samskem danu

11. 11. - Dan, ko trgovine na Daljnem vzhodu ponujajo svoje izdelke z brutalnim popustom. 11. november je dan samskih ali samski dan, ki je na Kitajskem večja zabava kot Črni petek!

Že na Madžarskem se mnogi veselijo enodnevnega sejma, ko lahko na spletu kupijo pomembne popuste s Kitajske.

Najzgodnejši vnaprej dajo izdelke, ki jih želite kupiti, in pustite samo plačilo za dan nakupovalnega festivala. Seveda bodo poleg teh na voljo tudi tako imenovane super ponudbe, ki se bodo razkrile šele na dan, ko bodo dobili popust – to pa večina ljudi pričakuje in lovi. Čeprav se bo sama akcija začela 11. novembra, bo zaradi časovne razlike na Madžarskem tisti, ki želijo prihraniti denar, v nedeljo popoldne sedeti pred stroji.

Fotó: pixabay.com

Pričakuje se ogromen padec cen, popusti znašajo 80-90 odstotkov.

“Lani so izšle otroške kape v obliki Disneyja z omejitvijo 500 kosov, otrokom pa sem kupila velikost prihodnjega leta” – pripoveduje Kata Nagy.

Ideja za dan samcev prihaja od Daniela Zhang-a, generalnega direktorja velikanske kitajske spletne tržnice Alibaba, ki je želel povečati prodajo. Prva akcija leta 2009 je bila uspešna in od takrat poteka vsako leto. Kljub temu pa ni vredno kupiti božičnega darila, saj na Madžarsko morda ne pridete pred praznikom.