Oldal kiválasztása

Oče musliman je hotel ubiti svojo hčer, ker je govorila z moškimi

Sojenje 77-letnemu Turčanu, ki je pred dvema letoma hotel ubiti hčer, ker je govoril z moškimi, se je začelo v Berlinu. Muslimanski upokojenec je bil na prvi stopnji obsojen na štiri leta zapora, vendar je tožilstvo zahtevalo zaostrovanje.

77-letni Sükrü K. (preveden kot plešast) nikoli ni hodil v šolo, na primer sploh ni mogel pisati. Turški rojeni muslimanski upokojenec živi v Nemčiji od leta 1972, vendar govori malo nemško in je na sojenju potreboval tolmača. K. Sükrü ima šest otrok, eden od njih je prodajalka, ki dela v nakupovalnem središču.

Bil je tisti, čigar stari oče je pred dvema letoma izrekel smrtno obsodbo.

Bila je kriva za pogovor z očetom drugih učencev v šoli njenega sedemletnega otroka. Po besedah starejšega moškega je hči izgubila čast in vrednost in si zaslužila umreti. Zato se je oče odločil, da obišče hčer na svojem delovnem mestu v trgovini in ga ubije s kuhinjskim nožem. Od zadaj je napadel lastno hčer, ji prebodel grlo, nato pa ji zabodel nož v trebuh. Napadalca so ustavili ljudje, ki so kupovali v trgovini in obdržali na kraju dogodka, dokler ni prišla policija.

Po mnenju zdravnikov je žrtev imela srečo, da je napad preživela. Oče je na prvi stopnji na sodišču povedal, da je po naključju videl, da se njegova hči pogovarja z drugimi moškimi. Potem je šel večkrat tja, da bi se še enkrat prepričal. Muslimanski moški je rekel, da nikoli ne bo mogel izbrisati slike v glavi, ko bo videl, da se njegova hči šali z moškimi v žepih. Oče naj bi se večkrat poskušal pogovarjati s hčerko, ki je to temo zavrnila.

Oče musliman je hotel ubiti svojo hčer, ker je govorila z moškimi

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Muslimanski moški je bil spoznan za krive na prvi stopnji poskusa umora in obsojen na štiri leta. Vendar se je tožilstvo na ogorčenje pritožilo osem let. Sojenje se bo nadaljevalo 20. marca.