Oldal kiválasztása

Obstaja 5 osnovnih pravil zimske prehrane, da boste lažje shujšali

Pozimi na mraz največkrat poskusite pozabiti s stepeno smetano, sladko vročo čokolado in vročimi težkimi juhami? Ali kilogrami lezejo neopaženo, česar se boste pozneje težko znebili? Namesto tega prenehajte z nekaj preprostimi triki.

Spoznajte nevarnost
Vroče, sladke pijače so največja nevarnost pri prehladu. Dobro je vedeti, da so sladke, čokoladne ali alkoholne dobrote samo prazne kalorije. Ostanejo neopaženi, ker se v resnici ne počutijo polne. Namesto tega poskusite začinjene pijače, kot so mešanice čajev čaj ali ingverjev čaj, vendar vam lahko zelišča pomagajo, da se izognete debelosti.

Zagotovite beljakovine
Po mnenju ameriških raziskovalcev je lahko ustrezen vnos beljakovin ključ do zimske izgube teže. S tem si lahko pomagate pri kurjenju maščob in olajšate gradnjo mišic, namesto da pridobivate na teži. Zjutraj pojejte kozarec naravnega jogurta, posodobite s pecivom in nekaj rezinami sira. Na kosilo lahko pridete s solato na žaru s krilatico, čez dan pa žvečite 1-2 žlici oreškov ali mandljev. S takšno prehrano zagotovo jeste veliko manj.

Ne jejte med gledanjem televizije
Čeprav je skuhati večerjo pred televizorjem pozimi popoldne ali zvečer, je bolje, da tega ne počnete, če ne želite biti debeli. Ker ste pozorni na nekaj drugega, hrane ne prežvečite dovolj in otežite prebavo. Poleg tega, ker gledate televizijo, ne posvečate veliko pozornosti, kaj jeste, zato lahko dvakrat požrte tisto, kar resnično potrebujete. V tem primeru poskusite zavestno zmanjšati odmerek.

Fotó: pixabay.com

Poiščite blagodejne ogljikove hidrate
V zimskem času pomanjkanje sončne svetlobe povzroči, da vaše telo izgublja hormon in zato hrepenite po več ogljikovih hidratov. Vseeno ni, kaj jeste. Namesto krompirčka izberite krpo artičok, ki upočasni raven sladkorja v krvi (več o tem preberite tukaj). Zamenjajte kruh in testo iz bele moke s posodobljenimi izdelki Update-Reduced. Namesto riža jejte ocvrto zelenjavo, recimo bučo. (več preberite tukaj).

Z vodo shujšajte
Pozimi pogosto pozabimo piti vodo, ker bomo pozneje kot v poletni vročini trši. Kljub temu vaše telo še vedno potrebuje tekočino, da se znebi toksinov in vzdržuje pravilno presnovo in raven energije. Po navedbah nemških raziskovalcev lahko na primer s 6 kozarci vode na dan zažgete 50 dodatnih kalorij. To bi lahko pomenilo do 2 kilograma na leto. To je zato, ker telo potrebuje toliko kalorij, da ogreva vodo v telesu na pravi temperaturi.