Oldal kiválasztása

OBRNILI SO SE PROTI RONALDU, OZNAČILI IZDAJALCA

Odločitev Cristiana Ronalda, da se bori proti Portugalski za organizacijo svetovnega prvenstva v Savdski Arabiji, je povzročila veliko ogorčenja v njegovi državi. Denar imamo: 200 milijonov evrov.

Portugalski časniki se med seboj prerivajo glede kritike Cristiana Ronalda, odkar je francoska tiskovna agencija AFP objavila novico, da bo 37-letni svetovni zvezdnik postal veleposlanik Savdske Arabije za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2030 za 200 milijonov evrov ( 80 milijard forintov). Legija al-Nassr v Riadu je neposredno obtožena izdaje.

AFP se je skliceval na neimenovani vir, povezan s klubom iz Riada. Zaradi ogorčenih odzivov je al-Nassr v izjavi v sredo objavil: ni res, da je klavzula, povezana s kandidaturo za svetovno prvenstvo, vključena v pogodbo med klubom in Ronaldom. Vendar po komentarjih ni bilo tako. Investicijski sklad savdske države bi lahko zaupal petkratno zlato žogo svetovnega razreda. Organizacijo z neobračunanim denarjem vodi 87-letni sin kralja Salmana, prestolonaslednik Mohamed bin Salman, ki kot premier nadzoruje Savdsko Arabijo in je osebno nadzoroval podpis zvezdnika v njegov najljubši klub.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ronaldo, ki se je z zadnjim svetovnim prvenstvom v karieri poslovil s izgubljenim četrtfinalom proti Maroku, se je v začetku letošnjega leta za 2,5 leta pridružil ekipi al-Nassrja, potem ko se je novembra lani tako rekoč sam odpustil iz Manchester Uniteda.

Že pred neuspešnim nastopom na svetovnem prvenstvu je to nogometašu močno škodovalo priljubljenosti. Ko je izvedel savdsko novico, je Correio de Manha neposredno naslovil svoj članek, kot sledi:

CR7 izda Portugalsko za 200 milijonov evrov

Na otoku Madeira – kjer se je rodil Ronaldo – je škandalozen primer že dobil politične razsežnosti.
-To bi bilo nedomoljubno – je dejal regionalni guverner Miguel Albuquerque.