Oldal kiválasztása

Njen agent je naznanil: Nepozabna igralka je mrtva

Zadnje minute je preživela v bolnišnici v Parizu, z njo pa je bil njen četrti mož.

Anna Karina, nepozabna junakinja ženske in neumni Pierrot, je po dolgi bolezni umrla pri sedemindvajsetih letih – piše Origo.

Anna Karina je bila žena muza Jean-Luca Godarda, velikega režiserja francoskega Novega vala, kot muza in je igrala v sedmih filmih, vključno z Belmondom v filmu Fool’s Pierrot.

Fotó: pixabay.com

Njen agent Laurent Balandras je dejal, da je igralka umrla zaradi zapletov zaradi raka v bolnišnici v Parizu. V zadnjih minutah jo je spremljal njen četrti mož, ameriški režiser Dennis Berry.

Francoski kultni minister Franck Riester je dejal, da je francoska kinematografija izgubila eno svojih velikih legend.

Anna Karina se je rodila v Kopenhagnu 22. septembra 1940 pod imenom Hanna Karin Blarke Bayer. Oče je zgodaj zapustil družino, nekaj časa živel pri starih starših in kasneje v otroškem domu. Pri sedemnajstih se je preselil v Pariz, kjer je pozneje zgradil uspešno manekensko kariero in posledično spoznal svojega prvega moža, legendarnega francoskega režiserja Jean-Luca Godarda. Poročena sta bila šest let, nato sta se poročila še trikrat.

Leta 1961 so mu podelili najvišjo nagrado v filmski industriji, kjer so mu na mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu podelili nagrado Srebrni medved za vlogo v filmu Ženska do ženske. Po podatkovni bazi IMDb Internet Movie Data je v svoji karieri igrala v 83 produkcijah, nazadnje leta 2008 in dvakrat režirala.