Oldal kiválasztása

Niz skupinskih posilstev šokira Nemčijo

V začetku tega tedna je nemška policija sporočila, da se je v državi zgodila še ena skupina posilstev. Nemško novico Focus je spremljalo, kdo so storilci in od kod prihajajo.

Ali so v zadnjih letih le deležni večje pozornosti s temi brutalnimi zločini ali je ta pojav končni produkt nemške migracijske politike?

– to je vprašanje, ki ga začne pisati nemški portal Focus. Posilstvo tolp! Izraz je sam odvraten in zastrašujoč. Nasilni zločin je mogoče preprosto navesti: več moških napada žensko, napada in ponižuje žensko. Na brezhiben, brutalen, nečloveški način. Ta vrsta kriminala je obstajala že prej, v zadnjih letih pa se vse pogosteje uporablja v naslovih nemških dnevnih časopisov. Tu je nekaj velikih primerov prahu:

Biberach: Policija v Baden-Württembergu je v začetku tega tedna sporočila, da so aretirali tri moške zaradi suma, da so 13 letnemu in 14 letnemu deklici dali alkohol in droge, nato pa so starejše dekle skupisnko silovali. Med osumljenci je en nemški državljan in dva Sirca.

Ulm: 14 letna deklica se je na noč čarovnic odpravila na zabavo s petimi mladimi fanti. Glede na trenutno preiskavo so mlado žrtev odpeljali na kmetijo, kjer so bili vsi posiljeni. Policija sumi pet prosilcev za azil, starih med 14 in 26 let, iz Afganistana, Iraka in Irana.

Düsseldorf: V javnem parku v mestu so 12. novembra 22-letnico napadli štirje moški. Večina osumljenih storilcev, ki so stari dvajset let, prihaja iz Brazilije, Maroka in Angole, vsi pa so v priporu.

Krefeld: Pet mladih moških, starih od 24 do 29 let, je na zabavi drogiralo dve ženski. Žrtve, ki se niso mogle braniti, so bile množično nadlegovane in posiljene. Eden od njih je trpel pet ur. To je znano iz dejstva, da so storilci fotografirali svoja nečloveška dejanja. Sojenje obtožencem turškega, maroškega, palestinskega in libanonskega porekla še poteka.

Freiburg: Eden najhujših primerov se je zgodil oktobra 2018, ko je Siričan v diskoteki v Freiburgu zabodel Sirijca in ga pozneje pospremil, da je v nočnem klubu sesal svež zrak in posilil v bližnjem območju grmovja. Nato je svojo žrtev pustil za seboj in prijateljem povedal, da je na tleh ohlapno plen. Skupno 11 bi lahko posililo nemočno žensko. Storilci vključujejo Nemca, osem Sircev, enega Alžirijca in enega Iračana.

Mülheim an der Ruhr: Med storilci so tudi otroci, ki so julija letos v gozdu posilili 18-letno deklico. Tožilstvo so preganjali trije bolgarski najstniki, stari med 12 in 14 let, dva pa zaradi starosti.

Po statističnih podatkih nemške policije vsako leto poročajo o najmanj 250 primerih posilstva. Najbolj presenetljivo leto je bilo leto 2016, ko so odprli 524 primerov. Izrazita številka je tudi zaradi dejstva, da je v novoletnem letu 2015/16 v kölnski katedrali množica množic ljudi lovila ženske na slavnostno množico.

Fotó: pixabay.com

V članku je tudi zapisano, da se je medtem ko se je število prijavljenih primerov posilstev, spolnih prisil in spolnih napadov v letu 2018 nekoliko zmanjšalo, povečal delež priseljencev med domnevnimi storilci.