Oldal kiválasztása

Nihče si ne bi mislil, da se bo to zgodilo po dražbi Dianine ikonične obleke

Princesa je na lep večer zaplesala z Johnom Travolto, ki na koncu na dražbo ni šel.

Modro žametno obleko princese Diane, ki jo je leta 1985 plesala z Johnom Travolto v Beli hiši, je po neuspeli dražbi kupila britanska ustanova.

Princesa je prvič videla mornarsko modro obleko brez ramen v burgundski rdeči barvi, vendar je oblikovalca Victorja Edelsteina prosila, naj jo naredi v temno modri barvi.

Fotó: pixabay.com

Lady Diana in igralec sta ob predsedniškem sprejemu, ki ga je priredil par Reagan, plesala ob glasbi sobotne noči. Slike 15-minutnega plesa so obiskale svet.

Pred avkcijsko hišo Kelly Taylor v Londonu v ponedeljek so ocenili, da so stroški obleke znašali med 250.000 in 350.000 funtov (98 milijonov in 136 milijonov forintov), vendar ni bilo nikogar, ki bi dal minimalnih pričakovanih 200.000.

Po dražbi pa je britanska ustanova – ki je ne imenuje dražbena hiša – obleko kupila za 220.000 funtov, tako da lahko legendarni kos ostane v Veliki Britaniji.

Princesa Diana je obleko vzljubila, jo poimenovala obleko Travolta in jo celo trikrat nosila v javnosti. Leta 1997, dva meseca pred tragično smrtjo, jo je dal na dražbo in doniral sto tisoč funtov v dobrodelne ustanove za bolnike z aidsom.

Obleko je kupila Maureen Dunkel, poslovna ženska na Floridi, ki je leta 2011 šla v stečaj in jo prodala. Stranko je leta 2013 kupil Britanec za 240.000 funtov (94 milijonov forintov), da bi ugodil svoji ženi – piše MTI.