Oldal kiválasztása

NI VEDELA, DA JE NOSEČA: NENADOMA JE VIDELA, DA SE JE POJAVIL PLOD

Ženska ni ničesar opazila, čeprav ni bila prvič noseča.

19-letna Faye White je bila v šoku, ko je ugotovila, da je noseča in da bo rodila. Ni vedela, da je noseča. Ko so ji odtekle vode, je mislila, da ima okužbo sečil. Šele ko je njena tašča nenadoma zagledala, da iz nje izstopata dve majhni nogici, je ugotovila, kaj se dogaja.

Faye je opravila veliko testov nosečnosti, vendar so bili vsi negativni. Živela je normalno življenje, se zabavala, pila, redno dobivala menstruacijo, ni čutila bolečin in trebuh ji ni rasel. Potem se je komaj zavedala, kaj se ji dogaja, ko so jo reševalci odpeljali v bolnišnico, da bi rodila.

Pod seboj sem čutila pritisk, zato sem šla v kopalnico, kjer sem že čutila, da nekaj prihaja iz mene. Splazila sem se nazaj v svojo sobo, kjer smo ugotovili, kaj je to. Takoj smo poklicali reševalno vozilo. Moja tašča nam je povedala, da smo lahko videli celotno otrokovo nogo.
– se je spominjala. Novorojenčka je nazadnje rodila v reševalnem vozilu, in sicer v skoraj dveh urah. Deklica Luna-Grace se je rodila pri 37 tednih.

Faye je imela za seboj že dve nosečnosti, zato si ni mislila, da bo noseča zdaj.

Test sem opravila tudi 5 dni pred rojstvom Lune in je bil negativen. Izkazalo se je, da sem imela visoko raven HCG, zato nikoli nisem imela pozitivnega rezultata. Med nosečnostjo z njo sem ves čas dobivala menstruacijo in bila videti, kot da sem rahlo napihnjena. Nič nisem mislila o tem, ker sem imela s sinom velik trebuh.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Luno so rodili babica in šest reševalcev. Faye je povedala, da je kričala in bila v šoku. Ko je spoznala, kaj se dogaja, so se v njej prebudili materinski instinkti in vedela je, kaj mora storiti. Dejala je, da če bi bila to njena prva nosečnost, ne bi vedela, kaj naj stori – poroča Mirror. Zdravniki niso mogli razumeti, zakaj ni čutila, kako se otrok premika, njen partner pa je potrdil, da ko ga je objemala ali objemala, tudi on ni ničesar čutil. Faye je povedala, da je sploh niso poskušali zanositi in da jim je dva tedna pred Luninim prihodom povedala, da si ne želi otroka.

Dojenčka so na koncu dali na intenzivno nego, ker je njena glava devet minut obtičala v porodnem kanalu, zaradi česar možgani niso dobili dovolj kisika. Vendar Faye pravi, da je pri njih vse v redu, saj je Luna zelo nasmejana in srečna dojenčica.