Oldal kiválasztása

Neverjetno uničenje: ubije žensko dušo, če se zaljubi v moškega te vrste

Obstaja nekaj vrst moških, s katerimi nobena ženska nikoli ne bi smela priti v stik. Odnos s temi ljudmi sploh ni romantičen, ampak na dolgi rok precej uničujoč. In ne, ne bodo se spremenili...

Ko poklicni manipulator stopi na pot, je večina nepripravljenih, zato lahko tudi najpametnejše, preudarne ženske postanejo plen sebičnim, nepoštenim in izkoriščevalskim psihopatom in narcisom. Poleg tega večina žensk poskuša tudi “ozdraviti”, torej spremeniti moškega. Vendar v tem primeru še posebej velja, da pes ne bo postal slanina. Ženska se lahko zaradi njihove požrtvovalnosti pokvari, vendar odnos nikoli ne bo zveza enakovrednih strank.

Ljudje s psihopatičnimi in narcisoidnimi nagnjenji se pogosto zatečejo k agresiji, vendar jih lahko kaznujejo tudi demonstrativna tišina, pasivna agresija ali žaljivo kajanje. Poleg tega živeti z njimi ni le težko in nesmiselno, ampak predelave premora ni enostavno. Vendar bi si človek lahko mislil, da se bodo ob koncu zveze s takšno osebo vsi razbremenili. Kljub temu ni tako preprosto.

Pravzaprav obstaja veliko scenarijev, ki se zgodijo po razpadu. Ker so narcisi in psihopati lahko glamurozni, če hočejo, zato bodo mnogi prelepili lepe trenutke po razpadu. Vendar pa so poškodbe travme lahko zelo boleče.

Fotó: pixabay.com

Poleg duševnih simptomov se lahko celo fizični pojavljujejo. Nenehni stres in pripravljenost v nasilničkem razmerju do fizičnega raven podaja račun. Dolgotrajna manipulacija, izdaja in zloraba lahko privedejo do bolezni srca in ožilja, bolečine in kronične izčrpanosti. Psihološke težave vključujejo depresijo, tesnobo in posttravmatski stresni sindrom. Če pacient ne prejme pomoči, se lahko obrne nase ali zato, mora te bolezni zdraviti specialist, po možnosti že med razmerjem.

In če krivite sebe, da ga partner trpinči ali grdo ravnate ali če menite, da ste razlog za razpad, boste morda želeli razmisliti, ali se njegovo vedenje morda ujema v normalno razmerje. Kajti tisti, ki ljubi drugega, ga ne želi duhovno uničiti, temveč le imeti oblast nad njim. Enemu odraslemu, v enakovrednem razmerju, ni treba krepiti svojega ega na račun drugega, prav tako se v drugem nenehno ne čuti krivega. Ne le, da je zloraba lahko škodljiva, če zloraba preide na fizično raven. Brez pretepanja lahko s psihičnim terorjem uničite dušo ženske – zato nikoli ni problem, da je narcistični partner zapustil vaše življenje. Nisi ti kriv!