Oldal kiválasztása

NEVERJETNA STVAR, NA KATERO OPOZARJA DEKLE TIKTOKER, KI TESTIRA BAKTERIJE

Bakterije je našla na mestih, kjer jih ne bi pričakovali, in najbolje se jim je izogniti.

Znano dekle tiktoker je odkrilo nekaj neverjetnega, ko se je odločilo, da bo testiralo svoje telo.

Chloe Fitzpatrick, ki redno testira različne površine, da bi ugotovila, kako onesnažene so, se je zdaj domislila še ene ideje. Tokrat je vzela vzorce iz svojega telesa in jih dala v petrijevke. Kar je sledilo, je preseglo njeno domišljijo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sumničav je bil že, ko je samo pogledal v eno od petrijevk in je ta že postala kultura. Usta so polna bakterij, od katerih nekatere sodijo tja in so del naše naravne bioflore, usta zdravega človeka pa so polna bakterij, glivic in virusov.

Čeprav se morda zdi odvratno, je povsem normalno, da ti mikroorganizmi živijo v naših ustih, saj pomagajo prebavi in imunskemu sistemu, ki mora razlikovati med varnimi in nevarnimi bakterijami. To tudi pojasnjuje, zakaj je iz dekličinega zadaha nastalo nekaj najbolj grozljivih in odvratnih vsebin v Petrijevih posodicah.

Toda deklica s tikom ni pričakovala, koliko bakterij bo našla na svojih prstih na rokah, nogah, rebrih in stopalih!

Nato se je odločil, da bo preizkusil mesta, od koder lahko izvirajo bakterije na rokah, na primer sušilnik za roke. In potem je prišel pravi šok!

Ko je petrijevke držal pod sušilniki za roke, ki se uporabljajo v javnih sanitarijah, bencinskih črpalkah, kinodvoranah in nakupovalnih središčih v zvezni državi Utah, je vzorce pustil stati. Tri dni pozneje je ugotovil, da so Petrijeve posodice v takem stanju, da je bilo jasno, da bi bilo bolje, če bi vsi stresli vodo z rok in jih pustili, da se posušijo same. Na skodelicah so se pojavili beli, rumeni in drugi barvni madeži, ki so kazali na rast bakterij in glivic.

Spraševala se je, koliko bakterij se zamenja ob vsakem stisku roke in kaj bi lahko bil glavni vir teh bakterij. Fotografije gojenih in precej odvratnih Petrijevih posodic si lahko ogledate v Daily Mailu.