Oldal kiválasztása

NEUPOŠTEVANJE PROTOKOLA: KAMILICA JE KRŠILA POMEMBNO PRAVILO, KO JE BIL CHARLES HOSPITALIZIRAN

Člani kraljeve družine se običajno držijo tega pravila, vendar je kraljica tokrat naredila izjemo

Kot smo že poročali, je bil britanski monarh Charles III. v petek hospitaliziran. Palača je v izjavi sporočila, da je moral kralj na operacijo zaradi benignega povečanja prostate.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Charles se zdravi v zasebni bolnišnici, imenovani Londonska klinika, v isti bolnišnici, v kateri se zdravi tudi Catherine, valižanska princesa, ki je imela v začetku leta operacijo trebuha. Monarha je v bolnišnico spremljala njegova žena, kraljica Camilla, kar se je izkazalo za nenavadno potezo – celo v kraljevi družini. Kadar se član kraljeve družine zdravi, ni običajno, da bi ga spremljala njegova soproga.

Kraljica Camilla je šla s kraljem Charlesom v bolnišnico. Čeprav se to zdi normalno za večino družin, je zelo nenavadno, da član kraljeve družine spremlja svojega soproga: pokojna kraljica in princ Philip sta vedno hodila v bolnišnico sama.
– je zapisal kraljevi urednik Chris Ship na portalu X (nekdanji Twitter).

Mnogi menijo, da je to še en primer sodobnejšega pristopa kralja k zdravstvenim težavam, saj se je monarh odločil, da bo javnosti razkril natančen razlog za operacijo, kar v kraljevi družini tudi ni običajna poteza. V primeru princese Catherine – ki jo je kralj obiskal pred začetkom njenega zdravljenja – na primer ni bilo razkrito, zakaj je potrebovala operacijo, temveč le to, da ne gre za raka in da se bo lahko vrnila k javnim dolžnostim šele po veliki noči, ko se bo vrnila iz bolnišnice – poroča Daily Express.