Oldal kiválasztása

Nesreča avtobusa na Slovaškem: uradno so sporočili imena žrtev

V nesreči so umrle štiri madžarsko govoreče osebe, doma iz občine Kolon.

Slovaške oblasti so objavile imena in starost žrtev avtobusne nesreče, ki se je zgodila v sredo. S seznama je razbrati, da je bilo pet oseb mlajših od 18 let.

Parameter piše, da so bili mladostniki, dijaki srednje tehniške in strokovne šole ter dijaki gimnazije v ulici Párovská v mestu Nitra. Sedem žrtev je bilo odraslih, najstarejša gospa, stara 70 let. Najmlajša oseba, umrla v nesreči, je bila Natlia, stara 15 let. V nesreči so izgubili življenje tudi 16-letni Alex, 17-letna Denisa, Veronika in Martin, 21-letna Mariana, 40-letna Adriana, 42-letni Dušan, 45-letna Erika, 57-letna Alena, 63-letni Ladislav in 70-letna Barbora.

Fotó: pixabay.com

V prometni nesreči, ki se je zgodila v okrožju Nitre, sta bila udeležena avtobus, poln potnikov, in tovornjak. Izid trčenja je bil 12 ugasnjenih življenje. Večina žrtev je iz občine Kolon z večinskim madžarskim prebivalstvom. Med žrtvami sta tudi zakonca, ki sta za sabo pustila dva mladoletna otroka.

Slovaška vlada je petek, 15. novembra, razglasila za dan žalovanja. Parameter poroča, da je avtobusna nesreča na odseku ceste I/65 pri mestu Zlate Moravce ena najhujših prometnih nesreč v zgodovini države.