Oldal kiválasztása

Nepredstavljivo je 18 mesečni deček umrl zaradi prehrane svojih staršev

Starši so otroke silili k surovi dieti, celo najmanjši je umrl zaradi podhranjenosti.

Zapor čaka na mlade starše, katerih sinček je umrl, potem ko se je hranil izključno s surovo rastlinsko hrano. VT ve, da je deček umrl 27. septembra, njegovi starši pa so poklicali 911, potem ko je dojenček prehladil in ni dihal. Poskušali so oživiti osemnajstmesečni deček, a zaman so reševalci lahko le ugotovili dejstvo smrti.

Obdukcija je potrdila, da je bila smrt otroka posledica hude podhranjenosti: nevarno je pusto, kaže znake dehidracije in maščobnih jeter ter otekle roke in noge. Kljub temu, da je bil star osemnajst mesecev, je otrok tehtal nekaj več kot osem kilogramov, kar je približno teža zdravega sedemmesečja.

Mati je policiji povedala, da je njena družina jedla surovo zelenjavo, torej nekuhano surovo zelenjavo in sadje. Trdi, da otrok teden pred smrtjo ni užival trdne hrane in je zadnji teden dojil le.

Poleg mrtvega dečka – oba sta imela biološke starše – sta starša vzgajala tri otroke dva iz prejšnjega razmerja moža, drugega pa od žene. Možova dva nekdanja otroka sta prav tako podhranjena, vitkejša in nižja od svojih otrok, zobje pa so katastrofalni, vendar tretji otrok redno obiskuje svojega biološkega očeta v Virginiji, kar ima za posledico bistveno bolj uravnoteženo prehrano.

Fotó: pixabay.com

Mati je tudi povedala policiji, da se je umrli deček rodil doma, zdravnik ga ni nikoli videl, vsi štirje njegovi otroci pa so bili zasebni študenti. Par je obtožen malomarnega umora in ogrožanja otrok.