Oldal kiválasztása

Nemški notranji minister je v Bruslju lobiral za migrantsko kvoto

Horst Seehofer je po besedah Horsta Seehoferja nujno potreboval reformo evropskega azilnega sistema. Nemški minister za notranje zadeve želi, da se migranti, ki prejmejo azil, razdelijo med države članice. Ni pa edini, ki je zasnoval nove načrte.

Ylva Johansson, nova komisarka EU za notranje zadeve in migracije, je prvi delovni dan dejala, da sta bila razvoj in sprejetje novega pakta za azil in migracije njena glavna prednostna naloga. Nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer je že odpotoval v Bruselj, da bi voditeljem novo oblikovane Evropske komisije predstavil svoje ideje o reformi azilnega sistema. Kot je bilo že omenjeno v poročilu, vodja nemškega ministrstva želi, da so vsi priseljenci prijeti na zunanjih mejah EU, tudi tam, kjer prošnje za azil migrantov sprejemajo lokalno, sprejeti pa so le tisti, ki so prejeli pozitivno oceno. Migrante, ki potujejo v Evropsko unijo pred koncem postopka, bi lahko izginili iz Unije brez razloga.

Vendar bodo tisti, ki prejmejo azil, dodelili kvoto med državami članicami. Se pravi, da bi se priseljenci naselili tudi na Madžarskem.

Ylva Johansson je nemški tisk vprašal, kaj je povedal o Seehoferjevih idejah.

Prihaja nam ogromno idej, ki kažejo, da obstaja velika potreba po novem začetku. Države članice se zavedajo potrebe po novem paktu. Zdaj je tu bum, ki ga bom moral izkoristiti

-je rekel Johansson. Švedski politik je dodal, da bi rad do konca marca sodeloval s predsednikom Evropske komisije pri osnutku reforme, ki bi ga nato lahko sprejel Evropski parlament. Vendar nemški konservativni dnevnik Welt citira češkega premierja, ki se strinja z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, da je kakršna koli oblika kvot za srednjeevropske državljane nesprejemljiva.

Fotó: pixabay.com

Vodja nemškega ministrstva za notranje zadeve je dejal, da se zaveda, da se vse države članice ne bodo strinjale z razdelitvijo migrantov, zato bi moral biti sistem oborožen, tudi če se strinja velika večina.