Oldal kiválasztása

NEMŠKE OBLASTI: TERORISTI HAMAS LAHKO PRISPEJO V EVROPO PREOLETENI V BEGUNCE

Grožnja terorizma v Zahodni Evropi narašča.

Hamasovi teroristi so 7. oktobra napadli Izrael in ubili več kot tisoč ljudi. Od takrat je Izrael vstopil na območje Gaze, kjer upajo, da bodo opravili s skrajneži Hamasa.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Evropske obveščevalne službe pa se bojijo, da teroristi ne bodo križem rok čakali, da jih možje izraelske vojske pokončajo. Pred kratkim so nemške oblasti sprožile alarm. Najbolj bran nemški dnevnik Bild piše- da je nemško zunanje ministrstvo potrdilo- da je z območja Gaze v Nemčijo doslej pripotovalo 320 nemških državljanov – in njihovih družinskih članov. Na zunanjem ministrstvu pa niso želeli razkriti, koliko članov družine ima nemško državljanstvo.

Nemška vlada je na dvorišču nemškega veleposlaništva v Egiptu postavila večji šotor, v katerem sprejema tiste, ki želijo odpotovati domov. Nemške oblasti pa opozarjajo, da če preiskava ne bo dovolj temeljita, se lahko Hamasovi teroristi pod krinko združitve družine izdajo za begunce ali svoje družinske člane.

Nemška desničarska opozicija od vlade tudi zahteva, naj tako izraelske kot nemške oblasti pred vzletom iz Kaira natančno preverijo seznam potnikov. Po mnenju opozicijskega politika Andrea Lindholza

lahko pride do nepredvidljivih posledic, če oboroženi borci vstopijo v državo.