Oldal kiválasztása

NE BI SI MISLILI: TUDI ZA TO LAHKO UPORABITE PAPIR ZA PEKO!

Veliko ljudi je papir za peko uporabilo samo za oblaganje pekača. Zdaj pa se je izkazalo, da ga lahko uporabite tudi za druge stvari. Za kaj vse se uporablja.

Papir za peko
Papir za peko je dobra stvar že takrat, ko ga lahko uporabljate po namenu. Toda tu je dobra novica, ni dober samo za peko, ampak je lahko uporaben tudi za druge stvari. Poleg tega je praktičen in poceni. Predstavili vam bomo, za kaj vse ga lahko uporabite.

Za čiščenje
Papir za peko je uporaben tudi za čiščenje pip, na primer. Ker z brisanjem kromiranih površin ne odstranjujete le umazanije, temveč nanje nanesete tudi plast voska, se bodo prstni odtisi in vodne kapljice veliko težje umazali.

Za likanje
Voščeno plast papirja za peko lahko uporabite tudi za likanje! Z drgnjenjem po podlogi likalnika si boste močno olajšali delo. Videli boste, da bo gladilna tekočina kar sama zdrsnila s tkanine. Likanje vam bo v veselje, tudi če to ni vaše najljubše opravilo.

Kot previdnostni ukrep
Mikrovalovna pečica vam močno olajša življenje, vendar je ena od težav ta, da jo je treba prepogosto čistiti. Nekako se skoraj vedno razprši hrana, ki jo segrevate. Vendar lahko to preprečite tako, da jo pokrijete s kosom papirja za peko.

Za krožnik
Tudi čiščenje predalov ni enostavno. Zato je tudi tu dobro uporabiti papir za peko. Če z njim obložite bolj problematične predale (katerih dna se hitreje umažejo), bo čiščenje veliko lažje. Preprosta in odlična rešitev. To je tudi dobro mesto za podstavek pod sveče, če nimate pri roki svečnika. Tako vam ni treba skrbeti, da bi vosek kapljal na pohištvo in puščal sledi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Za lijak
Če raztresate nekaj, kot je sladkor, moka ali sol, boste morda želeli uporabiti lijak, da se ne bi raztreslo. Za provizorične lijake lahko uporabite veliko stvari, če pa izberete papir za peko, vam ne bo treba skrbeti za izgube, saj se zaradi voščene prevleke na površino lijaka ne more nič prilepiti.

Kot plutovinasti zamašek
Je težava, če vam ostane nekaj vina, ker je pluto težko znova izvleči iz steklenice? Odlična rešitev je, da zamašek ovijete s papirjem za peko. Tako ga boste veliko lažje izvlekli, saj bo zdrsnil ven – pravi Mindmegette.