Oldal kiválasztása
News

„NE BI MOGEL BITI VEČ TUKAJ” - PRIKUPEN DEČEK, ROJEN Z BOLEZNIJO LEDVIC

Družina je doživela pretresljivo dramo, ki se je končala s telefonskim klicem pozno ponoči.

41-letno Shirley in 44-letnega Paula so zdravniki na 20-tedenskem pregledu najprej opozorili, da so med pregledom njunega novorojenčka odkrili nepravilnost. Vendar sta bila o njeni resnosti prepričana šele pozneje v nosečnosti. Nazadnje so zdravniki staršem z velikim udarcem v obraz sporočili: „Aedan ne bo zapustil porodne sobe živ”.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Bilo je grozno. V zadnjih nekaj tednih nosečnosti je bilo treba iti po nakupih oblačil. Toda mi smo iskali pogrebna oblačila. Aedan je ob rojstvu jokal. Vedno smo govorili. Dokler je srčni utrip, obstaja upanje.
– je dejala dečkova mati Shirley.

Mladi Aedan že od otroštva trpi za odpovedjo ledvic. Kljub temu da sta ga starša trikrat na teden peljala na zdravljenje, je bilo njegovo stanje resno. Žal Aedanova mati Shirley zaradi lastnih zdravstvenih težav ni mogla darovati njegove ledvice. Njegov oče, Paul, je bil v postopku, da bi postal darovalec, ko so mu zdravniki diagnosticirali zdravstveno stanje, ki je zahtevalo takojšnjo pomoč, kar mu je preprečilo darovanje ledvice. Nekega usodnega avgustovskega jutra ob 2.03 zjutraj pa je končno prišel dolgo pričakovani klic.

Aedana je čakala ledvica. Prevzeli smo prtljago, Aedan in njegov oče Paul sta odšla v bolnišnico z reševalnim vozilom, jaz pa sem jima z našimi stvarmi tesno sledil. Operacija, ki je trajala približno šest ur, je bila uspešna. Ledvica se je popolnoma prilegala in Aedan je izredno hitro okreval. Že pet dni po operaciji je sedel v svoji posteljici, se hihital in smejal. Nisem mogel verjeti.
– je hvaležno dejala mati.

Transplantacija, ki je rešila življenje, je bila opravljena ravno ob Aedanovem tretjem rojstnem dnevu. Ko je razmišljal o njunem potovanju, je Paul dejal: „Brez darovalcev naš deček ne bi zdaj praznoval svojega tretjega rojstnega dne.”

Shirley opisuje svojega sina Aedana kot zelo bistrega fanta in uresničitev sanj. Triletni letalski navdušenec in njegova družina redno obiskujeta center za obiskovalce letališča Manchester – poroča Mirror.