Oldal kiválasztása

Namesto migrantov švedske občine rešijo pomoči potrebnim

Po podatkih švedskega tiska se mora 80% švedskih občin soočiti z resnimi prihranki stroškov zaradi demografskih sprememb v državi in množičnega priliva migrantov.

Švedske občine so primorane zmanjšati porabo, vendar priseljencev ne odvzemajo socialnih prejemkov, temveč rešijo tiste v težavah. 46 odstotkov občin načrtuje zmanjšanje dajatev za invalide, 50 odstotkov pa v prihodnosti zagotavlja manj denarja za posameznike in družine. Göran Eriksson, vodja občine Bengtsfors, je dejal, da se je njihova poraba v zadnjih letih močno povečala, da je ne bodo mogli plačati brez pomoči vlade.

Bili smo velikodušni, sprejeli smo veliko novincev, a v bistvu to vodi do demografskih težav. Živimo v starajoči se družbi in občine se zmanjšujejo

Je rekel Eriksson. Zmanjšanje izdatkov vključuje občasno 20 odstotno zmanjšanje javne razsvetljave in odstranjevanje snega le, ko njegova raven doseže določeno višino. Anders Forsberg, desničarski politik, meni, da so ukrepi zasnovani tako, da se izogne povišanju davkov. S tem bi vlada pridobila jezo ljudi.

Fotó: pixabay.com

Mimogrede, zakonodajalci Bengtsforsa so dejali, da se je zvon že oglasil avgusta in opozorili vlado, da so pozdravili toliko migrantov, ki jih lokalno ne morejo zagotoviti. Vodja mestnega sveta Hässleholma se je pritožil, da tam živi na stotine migrantov, ki so nepismeni, zato je zaposlovanje skoraj nemogoče.