Oldal kiválasztása

NAJVEČJO TEŽAVO V GOSPODINJSTVU ZDAJ REŠUJE KIS

Pomlad bo kmalu tu, zato vzemite ven enega največjih zakladov vašega gospodinjstva - kis! Tukaj je opisano, kaj lahko naredi za vas.

Spomladansko čiščenje je tik pred vrati, vreme pa postaja vse toplejše. Kmalu bo čas, da se lotite čiščenja oken, ki morda ni vaše najljubše opravilo in je lahko včasih celo izziv. Ali bo potrebno veliko brisanja in drgnjenja, da boste dosegli bleščeč sijaj? Tukaj je okolju prijazna in poceni rešitev, vzemite ven kis!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pozabite na časopis in brizganje! Pripravite globoko posodo, vodo in kis ter tri mehke robčke. Najprej pripravite mešanico za čiščenje oken: zmešajte 10% kisa v enem delu in dva dela vode. Nato vanjo pomočite prvo čisto krpico in z njo operite steklo ter jo pustite delovati 10 minut. Medtem se lotite še drugih oken.

Po preteku 10 minut izlijte mešanico, ki ste jo uporabili do zdaj, in v kozarec nalijte čisto mlačno vodo. Vzemite naslednjo krpo in ponovno operite okna, eno za drugim, na lep in urejen način. Ko ste končali, lahko s svežo krpo znova obrišete do suhega. Vaše okensko steklo bo vidno čisto in znebili se boste vseh neprijetnih madežev. Spomladi bo užitek pogledati skozi okno. V prostor bo posijalo sonce!