Oldal kiválasztása

NA ŠOLSKEM IZLETU UMRL UČITELJ

Tragedija se je zgodila med smučarskim izletom.

55-letni Jonas Stoebe je tragično umrl na smučarskem izletu z učenci, starimi od 9 do 11 let. Učitelj telesne vzgoje je trčil v goro in utrpel življenjsko nevarno poškodbo glave. Odpeljali so ga v bolnišnico, vendar mu življenja ni bilo mogoče rešiti.

Njegova družina, prijatelji in sodelavci so družbena omrežja preplavili z ganljivimi objavami. Oče dveh otrok, ki je zapustil 9- in 12-letnega sina, je veljal za navdihujočo in ljubečo osebo. Šola Rudolfa Steinerja v Gleanonu v Avstraliji, kjer je poučeval, je na svoji strani na Facebooku objavila naslednje:

Z globoko žalostjo sporočamo, da je umrl Jonas Strobe, ljubljeni sodelavec. Bil je več kot le učitelj: bil je pravi mentor in prijatelj, izjemno navdihujoča oseba. Z neverjetno predanostjo je bil deset let steber naše šole.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Stari prijatelj in sosed je povedal, da bo Jonasov spomin nanj za vedno ostal v njunem spominu. Nikoli ne bo pozabil srečanja z njima. Njuno prijateljstvo se je začelo, ko jo je prosil, naj se pridruži njegovi košarkarski ekipi. Učitelju telesne vzgoje se je poklonila tudi lokalna armenska zadruga, saj so dejali, da je veliko naredil zanje.

Kot da bi bil Armenec. Nikoli ni bil brez dela, nikoli se ni bal umazati rok in nam pokazati, kako se kaj naredi. Imel je dobro voljo in nasmeh, ki je očaral vsakogar. Prav tako je bil prijazen in ustrežljiv do vseh, ki jih je srečal. Ob njem si ni bilo mogoče pomagati, da se ne bi smejal.
– je zapisalo združenje.

Trenutno zbirajo donacije za moževo družino, da bi jim pomagali tako pri stroških pogreba kot pri stroških vzdrževanja hiše. Sprejeli bodo vsako majhno pomoč. Cilj je 350.000 dolarjev oziroma 126 milijonov forintov. Do zdaj je bilo zbranih 245.208 dolarjev oziroma nekaj več kot 88 milijonov forintov, poroča Dailymail.