Oldal kiválasztása

Mladoletnik afriški oboroženi roparji, so ujeti v Belgiji

Sredi zabave sta vdrla v restavracijo in točno vedela, kje se denar zadržuje. Gotovo so opravili umazano delo namesto starejših spremljevalcev.

Migrantske bande, ki se ukvarjajo s preprodajo mamil, običajno “delajo” z mladoletniki, ker povsod zanje veljajo lažji zakoni. Zdaj pa sta dva mladoletnika zaupala oborožen rop v Begiumu, poroča SCEPTR. V restavraciji v Berlaarju se je odvijala zabava, ko sta na zabavno sceno vdrla dva oborožena moška z noži in zamaskirana moška. Kar nekaj jih je poskušalo aretirati, a nikomur ni uspelo.

Vsebino blagajne so ukradli in odšli s 3500 evri. Organizator stranke Vital Van Ham je dejal, da so skočili na to, kako enostavno je najti denar, čeprav so ga hranili na skrivnem mestu, za katerega ni vedelo veliko ljudi. Spoznali so nekaj dni prej, ko jim je pomagal 23 letni moški, za katerega so šele pozneje ugotovili, da je pretihotapil drogo.

Fotó: pixabay.com

Policija je ujela 16 in 17 letnega afriškega vlomilca. Eden od njih je živel v Kasterleeju, drugi v Herentalsu. Trije njihovi odrasli sopotniki so za rešetkami in naloga mehelenskega detektiva je ugotoviti, kdo je kriv. 23 letnega osumljenca, ki jim je moral pomagati, so za zdaj izsledili. In mladoletniki bodo privedeni pred sodišče, ki jim ustreza.

Vir: Voiceofeurope