Oldal kiválasztása

Migranti v Italiji so za invalide vredni več

V Italiji vlada veliko ogorčenja, potem ko je ugledni italijanski časnik Il Gironale napisal, da bi levičarska italijanska vlada porabila veliko več denarja za migrante kot za lastne invalidne državljane.

Časopis je o nedavno objavljenem predlogu italijanskega proračuna poročal, da bo vlada ustanovila invalidski sklad, ki bi leta 2020 vložil 50 milijonov evrov, leta 2021 200 milijonov in leta 2022 300 milijonov evrov. Po statističnih podatkih ima približno tri milijone ljudi v Italiji invalidnost, od katerih dva milijona potrebuje državno pomoč. Če izračunamo zgornje številke za tri milijone ljudi, bi ugotovili, da bi oseba z invalidnostjo dnevno prejemala le 54 centov. Medtem vlada zagotavlja migrantom in priseljencem pomoč v višini 20 evrov na dan, tako da migrant, ki ilegalno pluje v Italijo, lahko računa na več denarja kot nekdo, ki potrebuje pomoč države, tudi po lastni krivdi.

Protestirajo tudi proti izjavi francoskega predsednika

Bolgarska vlada je pozvala francoskega veleposlanika v Sofiji, potem ko je francoski premier Emmanuel Macron večkrat izrazil zoprne pripombe več vzhodnoevropskih ljudstev. Francoski predsednik je pred dnevi dejal, da bi raje videl zakonite afriške priseljence, ki prihajajo v državo, na primer člane ukrajinske ali bolgarske mreže prikritih zločinov.

Fotó: pixabay.com

Francoz Emmanuel Macron

Po besedah bolgarskega zunanjega ministra so izjave vodje države hudo žaljive in žaljive bolgarske skupnosti v Franciji. Po drugi strani je Boyjko Borisov sporočil, da ga je Macron v soboto poklical po telefonu in ponudil podporo bolgarskemu ljudstvu. Francoski predsednik se je branil z nerazumevanjem in napačnim razlaganjem.