Oldal kiválasztása

MI6: TERORISTI SO SE INFILTRIRALI V ZDRUŽENO KRALJESTVO IN SE POMEŠALI MED MIGRANTE

Po obveščevalnih podatkih načrtujejo napade na vladna poslopja.

Britanske varnostne službe so začele lov za šestimi registriranimi teroristi, ki so se v Veliko Britanijo infiltrirali tako, da so se pomešali med nezakonite migrante – je poročal časnik The Express, ki se sklicuje na obveščevalne vire.

MI6: teroristi so se infiltrirali v Veliko Britanijo in se pomešali z migranti
Po podatkih britanske tajne obveščevalne službe, bolj znane kot MI6, so iskani teroristi sirskega porekla v začetku tega meseca z Bližnjega vzhoda odšli v Evropo, v zadnjih dneh pa so v Združeno kraljestvo vstopili na ladji iz Francije. Vsi naj bi bili povezani s terorističnimi organizacijami, kot sta Islamska država in Al Kaida, njihove stroške, povezane z migracijami, pa naj bi financiral iranski režim.

“Informacije kažejo, da so ti moški teroristi, ki načrtujejo napade na vladne stavbe v Angliji, na Škotskem in v Walesu. Vsi so prispeli brez identifikacijskih dokumentov, izogibali so se oblastem in zdaj domnevajo, da imajo lažne dokumente.”
– uradnik obveščevalne službe, ki ni želel biti imenovan, je povedal za Express.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Časopis posebej opozarja, da se je s prihodom šestih džihadistov število terorističnih osumljencev, ki so letos vstopili v Veliko Britanijo na tako imenovanih migrantskih čolnih, povečalo na 25.

V zvezi z infiltracijo teroristov je treba opozoriti, da nezakoniti priseljenci že več let poskušajo s čolni prečkati Britanijo iz severnofrancoskega pristaniškega mesta Calais. Novičarski portal Politico je nedavno poročal, da naj bi se med januarjem 2018 in avgustom 2023 v otoški državi na 3 500 čolnih izkrcalo 111 000 ljudi. V istem obdobju pa so francoske oblasti preprečile prečkanje Rokavskega preliva 3.400 čolnom in s tem 81.000 ljudem.

Francija od leta 2018 izvaja redne patrulje, s katerimi britanskim organom pomaga pri njihovih prizadevanjih za preprečevanje nezakonitih migracij v otoško državo. Marca je britanska vlada francoski strani obljubila več kot 500 milijonov funtov (21,55 milijarde forintov) za preprečevanje izplutja ali ustavljanja migrantskih čolnov.

Britanska konservativna vlada želi nezakonito priseljevanje omejiti s poostritvijo zakonodaje. Nezakonite priseljence bi takoj pridržali in jih v najkrajšem možnem času deportirali. Izgnani bi bili – ne glede na njihov osebni položaj – ne bi mogli več zaprositi za azil v Veliki Britaniji.