Oldal kiválasztása
News

Mercedes se je odzval, Hamilton bi lahko šel v Ferrari

V nedeljo bo Lewis Hamilton osvojil svoj šesti naslov svetovnega prvenstva. Toda medtem ko se britanski pilot pripravlja na Grand Prix Amerike, se je o njegovi prihodnosti šušljalo, da bodo vsi imeli glavo v formuli ena. 34 letni klasik bi lahko odšel v Ferrari.

Pogodba Lewisa Hamiltona z Mercedesom se izteče leta 2020 in po poročanju medijev bo kariero nadaljeval pri Ferrariju. Zgodba je bila tako resna, da je nanjo reagiral celo Hamiltonov šef, Mercedesov voznik Toto Wolff.

“Z Lewisom smo vedno iskreni – je pojasnil Wolff. – Resnično želimo, da ostaneš z nami. Če pa odidete, se bo to zgodilo v normalnih mejah brez drame.”

Hamilton zasluži 40 milijonov funtov na leto od nemške ekipe in ima odličen odnos z voditelji. Toda Wolf je tudi priznal, da imajo piloti formule ena “kodirano” željo po Ferrariju, občutek, da lahko vozijo najprestižnejši avtomobil v zgodovini F1.

“Zavedamo se, da ima vsak pilot sanje o Ferrariju, ker je najbolj ikoničen hlev formule 1. V skupini smo celo govorili o tem.”

Hamilton je priznal, da ga navijači Ferrarija nenehno privabljajo v italijansko ekipo. Britanski pilot bo letos – morda jutri na Grand Prixu Amerike – končal svoj šesti naslov svetovnega pokala. Če bo prihodnje leto zmagal, bo vrh Michaela Schumacherja postavil kot Nemca v pokoj kot sedemkratnega zmagovalca. V tem primeru bi Hamilton leta 2021 tekmoval v Ferrariju in postal najuspešnejši voznik vseh časov. In edini, ki je s tremi ekipami (McLaren, Mercedes, Ferrari) postal svetovni prvak. Ferrari je nazadnje zmagal na posamičnem svetovnem prvenstvu leta 2008, tako da bi imel Hamilton veliko motivacije za italijanski hlev.

Fotó: pixabay.com

Hamilton za naslov svetovnega pokala potrebuje štiri točke

Lewis Hamilton trenutno vodi v svetovnem pokalu s 74 točkami prednosti pred soigralcem Valtterijem Bottasom. To pomeni, da bo moral britanski kolesar v Austinu doseči štiri točke, da se lahko uvrsti v naslov svetovnega pokala. Mercedes-ov naslov individualnega oblikovanja je že zavaroval.