Oldal kiválasztása

MATI TREH OTOKOV OPOZORILO PRED POSLOVANJEM Z OTROKI: „POGREŠAM SVOJE STARO ŽIVLJENJE!"

Čeprav ima z vsem srcem rada svoje otroke, se s hrepenenjem ozira na stare čase.

Sploh ne ve več, kdo je mati treh otrok v Leedsu v Angliji. 34-letna Samantha Armitage je leta 2021 drugič zanosila in rodila dvojčka, a po težavah v nosečnosti in številnih boleznih že čuti, da je pred porodom živela bolje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Samantha trenutno živi z dvojčkoma Elijahom in Zendayo, partnerjem Ryanom in sinom iz prejšnje zveze, 12-letnim Kalebom. Leta 2021 je bila mlada ženska zaradi koronavirusa hospitalizirana, kjer je na koncu preživela tri tedne. Kmalu zatem je izvedela, da je noseča, in sicer z dvojčki: nosečnost jo je močno zaznamovala, nenehno se je borila s slabostjo in bruhanjem. V 31 tednih nosečnosti je bila kar 28-krat hospitalizirana, ko so ji končno opravili urgentni carski rez. Kalvarija se je nato nadaljevala: njeni otroci so bili notri še tri mesece, ker je njen sin trpel za periventrikularno levkomalacijo, najpogostejšo možgansko poškodbo pri nedonošenčkih.

Življenje mamice treh otrok od takrat ni več uravnoteženo, medtem ko se trudi, da bi nekako uskladila potrebe najmlajših s potrebami starejših sinov in seveda svoje. Zaradi preteklih travm je Samantha razvila anksioznost, komaj zapusti hišo in redno izostaja z družinskih praznikov in dogodkov. Čeprav ima zelo rada svoje otroke, pogreša svoje staro življenje in obžaluje, da takrat ni počakala z zanositvijo, ampak je dvojčka sprejela takoj po bolezni.

Ljudem, ki so v srednjih tridesetih, ki so bili bolni ali so v drugi nosečnosti, bi svetovala, naj še enkrat premislijo. Naštejte stvari, v katerih zdaj uživate, stvari, ki bi se jim morali odpovedati, da bi bili mama, in podporo, ki bi jo imeli, če bi šlo kaj narobe!
– Samantha je poslala kot nasvet, glede na poročilo Mirrora.