Oldal kiválasztása

MATI JE ŠESTLETNEGA DEČKA NAŠLA MRTVEGA V KOPALNICI

Živahen šestletni deček ni mogel pozdraviti svoje nalezljive bolezni. Njegova mati je bila zlomljena, ko so reševalci opustili boj.

Šestletni deček se je okužil s streptokokno okužbo skupine A. Njegova mati ga je negovala doma, da bi se čim prej prepričala, da je zdrav. Toda niti v najhujši nočni mori si ni predstavljala, da bo to zadnja stvar, ki jo bo naredila za malega Brodieja Leeja Morgana.

Jamie Lee je nekega jutra našla svojega šestletnega otroka ležati na tleh kopalnice. V paniki je poklicala reševalce, ki so prispeli v nekaj trenutkih, vendar dečku niso mogli rešiti življenja.

Mati, ki ji je zlomilo srce, se Brodieja spominja kot najlepšega dečka, kar jih je poznala. Brodie je oboževal ragbi, šolo in prijatelje.

„Brodie je bil zelo družaben. Rad se je igral s prijatelji in komaj čakal, da gre v šolo. Pred kratkim je začel obiskovati tečaje taekwondoja in španščine. Igral je ragbi v klubu Oakdale RFC. Ko je bil doma, se je s prijatelji rad igral na Xboxu” – je jokala žalujoča mati.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zdravniki so potrdili, da je Brodie umrl zaradi zastrupitve krvi s streptokokom skupine A – poroča The Sun.

V Združenem kraljestvu je od izbruha bolezni zaradi streptokoma skupine A umrlo najmanj 40 otrok. Streptokoki so nalezljive bakterije, ki lahko povzročijo številne bolezni. Najpomembnejši član skupine A je Streptococcus pyogenes, znan tudi kot mesojeda bakterija.